avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma in insolventa si contractul de leasing
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma in insolventa si contractul de leasing

Firma urmeaza sa intre in insolventa, am o masina in leasing (achizitionata pe firma) la care am platit 3 ani si 6 luni urmand sa mai achit 6 luni plus valoarea reziduala. Cum si cand pot recupera masina, fara a plati anticipat ratele? Mentionez ca firma mai are in patrimoniu un apartament , care ar acoperi datoria totala a debitelor, dar nu intentionez sa-l pierd.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:12, 4 Aprilie 2015
puteti incheia cu firma de leasing in contract de novatie-pe persoana fizica.
Novatia este reglementata de art.1.609-1.614 NCC.Novatia nu se prezuma.Intentia de a nova trebuie sa fie neindoielnica.Asta inseamna ca,trebuie incheiat un contract de novatie care , trebuie sa respecte toate elementele de validitate ale oricarui contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva preluare leasing cu datorii Adela Badescu Adela Badescu Buna dimineata! Va rog mult daca ma poate ajuta cineva. Vreau sa preiau pe firma un leasing financiar de la o alta firma ce a ajuns la finalul contractului, ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala cuprinsa in rata diana81 diana81 Sunt nedumerita daca am valoarea reziduala prinsa in rata si primesc factura in fiecare luna cu rata si valoarea reziduala TVA AFERENT VALORII REZIDUALE ... (vezi toată discuția)
Help!!!!!!! Alina Tabara Alina Tabara am intalnit urmatoarea situatie: avem un debitor care are o masina in leasing, seful meu vrea un ctr. de prestari servicii transport/ contract de ... (vezi toată discuția)