avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere autovehicul inainte de ridicarea permisului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere autovehicul inainte de ridicarea permisului suspendat

Buna ziua. Am avut permisul suspendat pe o perioada de trei luni. Cele trei luni sau scurs. Permisul trebuie sa il ridic din bacau, insa acum sunt in Bucuresti. Intrebarea este: Pot conduce masina fara a avea permisul in mana? In cazul in care ma opreste politia, le pot spune ca mi-am uitat permisul acasa? Sau daca dau prin statie li se spune ca am permisul la sectie si ca nu este ridicat?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:38, 26 August 2016
Se vor face verificari si se va afla ca permisul se afla la politie. Ce preferati, prelungirea perioadei de suspendare sau sa va ridicati permisul?
As prefera ridicarea permisului
Am fost astazi si am ridicat permisul de la sectie. Am intrebat-o pe doamna de acolo, care nu stiu ce grad avea (avea 5 linii), daca pot conduce fara permis desii mi-a trecut perioada de suspendare, iar ea mi-a raspuns ca da, fara nici o problema, ca si cum inca nu am ajuns sa imi ridic permisul, si ca nu se primeste nici o sanctiune atata timp cat prezinti dovada in cazul unui eventual control sau opriri de catre un agent de circulatie.
La un control trebuie prezentat un document care acorda dreptul de a conduce pe drumurile publice.
Dovada acorda drept de circulatie pe o perioada limitata de 15 zile si poate cel mult sa dovedeasca durata perioadei de suspendare dar lipsa permisului poate fi sanctionata pentru neprezentarea acestuia.
Doamna cu 5 lini facea referire la cazul in care nu aveti permisul dar aveti o dovada valabila .
Nu ati mentionat daca vi s-a eliberat o dovada, o dovada cu drept de circulatie n zile .
Daca faceti accident (intra alte masina in masina condusa de dvs) se considera ca ati condus auto fara permis deorece timpul de suspendare curge dupa expirarea dovezii .
Daca... pe presupuneri nu se poate da un raspuns competent ,expuneti situatia complecta - s-a eliberat dovada /nu s-a eliberat ,ce fel de dovada .

Alte discuții în legătură

Permis danut86 danut86 buna,mia fost suspendat permisul pentru 60 de zile pt o tamponare,,au trecut de atunci 3 luni jumate,de unde pot sami ridic permisul si daca trebuie sa dau ... (vezi toată discuția)
Retinut permisul de conducere clarinet clarinet salutare, Am patit pe 15 dec 2012, o rusine,..... am baut 1 pahar jumatate de bere la ora 16,30, iar la ora 21,35,am fost oprit in trafic,mi s-a luat proba, ... (vezi toată discuția)
Ridicare permis conducere strain, din romania, inainte de termen WStefan WStefan Mi-a fost suspendat permisul de conducere, in alt judet decat unde locuiesc. As dori sa stiu ce acte am nevoie pentru a-l ridica inaintea perioadei de ... (vezi toată discuția)