avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere autovehicul inainte de ridicarea permisului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere autovehicul inainte de ridicarea permisului suspendat

Buna ziua. Am avut permisul suspendat pe o perioada de trei luni. Cele trei luni sau scurs. Permisul trebuie sa il ridic din bacau, insa acum sunt in Bucuresti. Intrebarea este: Pot conduce masina fara a avea permisul in mana? In cazul in care ma opreste politia, le pot spune ca mi-am uitat permisul acasa? Sau daca dau prin statie li se spune ca am permisul la sectie si ca nu este ridicat?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:38, 26 August 2016
Imi cer scuze pentru incompleta exprimare. Doamna respectiva a inteles ce am intrebat-o. Am intrebat-o daca dupa cele trei luni de suspendare pot conduce un autovehicul desii nu am reusit sa imi ridic permisul de la sectie. Iar dansa mi-a raspuns ca da, dupa cele trei luni pot conduce un autovehicul daca perioada de suspendare s-a terminat si am asupra mea dovada de circulatie cu care trebuie sa imi ridic permisul.
Doamna de acolo e prost informata.
Va spun din surse sigure ca luati amenda pentru neprezentarea documentelor la control.
Este ca atunci cand ati avea permisul acasa si va opreste politia in trafic si va luati amenda.
Am spus ca hai ca poate s-a inselat doamna agent care mi-a inapoiat permisul asa ca am fost la un agent de circulatie care statea la sosea si i-am expus aceasta situatie, iar dansul mi-a dat acelasi raspuns, si anume ca pot sa conduc un autovehicul dupa cele trei luni de suspendare daca am la indemana dovada cu care trebuie sa imi ridic permisul si ca nu primesc nici o sanctiune. Daca stai sa te gandesti este aceiasi situatie si dupa suspendare ca si inainte, dovada trebuie sa o ai la indemna daca ai drept de circulatie pana la intrarea in suspendare pentru ca aceasta tine locul permisului iar dupa suspendare la fel ai nevoie de dovada pentru a.ti ridica permisul deoarece aceasta tine locul permisului. Si putem sa ne mai intrebam ca de ce oare ai mai avea nevoie sa te duci cu dovada ca sa iti ridici permisul, oare ei nu au in baza de date ca ti-a trecut perioada de suspendare..!? Deci se poate conduce cu dovada pana iti ridici permisul de la sectie.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2016
maryus2y, utilizator
maryus2y a scris:

Deci se poate conduce cu dovada pana iti ridici permisul de la sectie.


Gresit! Cu dovada se poate circula doar in cele 15 zile dupa retinerea permisului. Dupa expirarea perioadei de suspendare dovada nu este un document care acorda drept de conducere. Politia poate acorda o sanctiune pentru neprezentarea unui document care acorda dreptul de a conduce pe drumurile publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis danut86 danut86 buna,mia fost suspendat permisul pentru 60 de zile pt o tamponare,,au trecut de atunci 3 luni jumate,de unde pot sami ridic permisul si daca trebuie sa dau ... (vezi toată discuția)
Retinut permisul de conducere clarinet clarinet salutare, Am patit pe 15 dec 2012, o rusine,..... am baut 1 pahar jumatate de bere la ora 16,30, iar la ora 21,35,am fost oprit in trafic,mi s-a luat proba, ... (vezi toată discuția)
Ridicare permis conducere strain, din romania, inainte de termen WStefan WStefan Mi-a fost suspendat permisul de conducere, in alt judet decat unde locuiesc. As dori sa stiu ce acte am nevoie pentru a-l ridica inaintea perioadei de ... (vezi toată discuția)