avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... acordarea pensiei de urmas in cazul modificarii starii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

acordarea pensiei de urmas in cazul modificarii starii civile

Buna ziua! Sunt un utilizator nou si as dori sa aflu o informatie de la cei competenti in acest domeniu.
Am 25 de ani, urmez cursurile unui master care se va finaliza in iulie 2010, cand voi implini si varsta de 26 de ani.De asemenea, pana in prezent am beneficiat de pensie de urmas in urma decesului tatalui meu. Insa, de curand m-am casatorit, mai exact la finele lunii iulie. Ce se intampla in acest caz? mai beneficuez de pensia de urmas? Si in ce conditii? Sau daca nu, trebuie sa anunt acest fapt?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:45, 18 August 2009
Din cate cunosc eu nu mai aveti posibilitatea de a va bucura de acest drept intrucat ati depasit varsta de 25 ani.
N-are nicio legatura faptul ca v-ati casatorit cu dreptul de a beneficia de pensie de urmas pana la implinirea varstei de 26 de ani.

Nu trebuie sa anuntati pe nimeni! Casa de piatra! :)

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas lidia21 lidia21 Buna!!! Am si eu o intrebare...daca ma casatoresc mai am dreptul la pensie de urmas? Tatal meu a decedat anul trecut,eu inca urmez cursurile unei ... (vezi toată discuția)
Anularea pensiei de urmas nicoletaL nicoletaL Buna ziua, am beneficiat de pensie de urmas timp de 5 ani si acum m-am angajat. As vrea sa stiu daca trebuie sa merg personal sa declar ca nu mai indeplinesc ... (vezi toată discuția)
Nu pot face 2 facultati daca primesc pensie de urmas de la m.a.i? omnia omnia Buna ziua.Tocmai vin de la Casa de pensii unde am depus adeverinta de studenta in anul II,zi.Doamna de la ghiseu mi-a raspuns la intrebarea:\"Pana la ce varsta ... (vezi toată discuția)