avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorii

Buna dimineata!
la achizitionarea unui imobil,in contractul de vanzare cumparare scrie ca nu sunt datorii catre ascociatia de proprietari,electica,etc....
-acum primesc de la firma de repartitoare ca fostl proprietar mai are de plata niste restante dar acestea provin de la caldura pe perioada care eu nu eram inca proprietar.
trebuie sa achit eu aceste costuri?
Cel mai recent răspuns: Traian Danceanu , Consilier juridic 08:02, 15 Iulie 2016
Stati de vb cu fostul proprietar si explicati-i situatia. Nu trebuie sa platiti dvs. Daca refuza sa plateasca si suma eset considerabila platiti si incercati sa ii recuperati pe cale jduecatoreasca.
Obligatiile de intretinere se consemneaza si se informeaza in lista lunara de intretinere
Este neclar cum asociatia de proprietari a dat adeverinta pentru instrainat bun imobil,respectiv inexistenta sumelor cu titlu de restanta-in conditiile in care vanzatorul se inregistra cu restante la caldura
Daca utilitatile sunt aferente perioadei anterioare achizitiei bunului imobil,nu este responsabilitatea dv sa le achitati
Conditionat de caracterul vanzatorului,acesta poate achita de buna voie debitul,sau daca apreciati util si necesar puteti sa il actionati in instanta
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2016
ynocentta, utilizator
multumesc,fostul proprietar nu mai este in tara;
le-am explicat situatia firmei de recuperare dar inca nu am primit nici-un raspuns;
instanta presupune sa platesc taxe....
daca eu nu iau in calcul aceste datorii ce se poate intampla?
Este de preferat sa stingeti litigiul,sa achitati debitul,pentru a indeparta situatia neplacuta ca asociatia de proprietari sa demareze actiune in instanta impotriva dv pentru recuperare sume cu titlu de restanta
Eventuala solutionare in instanta implica stres,timp alocat termenelor de judecata si achitarea de costuri suplimentare
Firma de repartitoare sau firma de recuperare?

Daca e firma de repartitoare, aceasta trimite calculul catre asociatie, iar administratorul pune pe lista valorile primite de la aceasta firma.
Probabil este vorba de vreo regularizare care se intampla anual, la resetarea repartitoarelor, si deci, la vremea cand ati cumparat apartamentul, aceasta valoare nu se cunostea.
Va revine dv. sa platiti aceasta valoare de regularizare deoarece atunci cand cumparati un apartament, il cumparati cu activul si pasivul sau.

Alte discuții în legătură

Stergere datorii intretinere offline_asdf offline_asdf Buna ziua Am cumparat in 2014 la licitatie un imobil. Fostul proprietar avea datorii la asociatie. A semnat pe pv-ul de predare/primire ca isi asuma ca va ... (vezi toată discuția)
Datorie la intretinerea blocului sharzod sharzod Am cumparat prin licitatie publica un apartament. Am finalizat toate actele inclusiv cadastru si intabulare.In acte se specifica clar ca imobilul ... (vezi toată discuția)
Refuz inscriere in asociatia de proprietari victorm86 victorm86 Am achizitionat o locuinta insa administratorul imobilului refuza sa emita documentele de plata pe numele meu, emitand aceste documente in continuare pe numele ... (vezi toată discuția)