Am achizitionat o locuinta insa administratorul imobilului refuza sa emita documentele de plata pe numele meu, emitand aceste documente in continuare pe numele vechiului proprietar. Mi se conditioneaza inscrierea in asociatie de locuirea efectiva in imobil. Deasemenea sunt solicitate restante ale vechiului proprietar in conditiile in care contractul de vanzare cumparare prevede plata la zi a contributiilor de catre vechiul proprietar pana la data la care am intrat in poseseia efectiva a locuintei mentionata in contract.. Doresc sa stiu daca pot fi obligat/santajat cu luarea in evidenta asociatiei si emiterea notelor de plata pe numele meu de plata restantelor vechiului proprietar.
Dispozitia in vigoare prevede obligatia tututror persoanelor care locuiesc provizoriu minimum 15 zile /luna si definitiv in imobilul de locuit in comun sa predea la administartia imobilului documentele pentru inregistarrea in cartea de imobil
Nu este obligatoriu sa incheiati acord de asociare cu asociatia de proprietari
Aspectul ca nu incheiati acord de asociere are drept urmare ca nu veti deveni mebru proprietar
Persoanele care nu incheie acord de asociere cu asociatia de proprietari detin aceleasi obligatii ca si mebrii proprietari mai putin dreptul de a depune candidatura,de a vota in adunarea generala
Privitor la pretentia administratorului de imobil ca sa achitati dv restantele acumulate de ex proprietar reprezinta un abuz
Dv datorati obligatii catre asociatie de la momentul in care ati devenit proprietar al apartamentului
Sumele cu titlu de restanta existente in evidenta asociatiei apartinand ex proprietarului pot fi recuperate de la acesta prin actiune in instanta -daca acesta este solvabil
Firesc se une intrebarea in ce mod ati intrat dv in posesia bunului imobil daca acesta este in evidenta cu debite ,avand in vedere ca pentru instrainare imobil ,vanzatorul are obligatia sa prezinte adeverinta de la asociatia de proprietari cu situatia financiara
Dispozitia in vigoare prevede fara exceptie ca incheierea de documente autentificate de instrainare imobil in lipsa deverintei eliberate de asociatia de proprietari conduce la anularea documentelor
Daca este vorba despre bun imobil adjudecat prin licitatie publica ,exista posibilitatea ca asociatia de proprietari sa nu fi respectat termenele legal prevazute sa nu fi desfasurat demersuri pentru recuperare debit sa nu fi instituit privilegiu imobiliar la ocpi
Intr-o asociatie de proprietari administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie
Administratorul de imobil nu are competenta sa impuna de la sine putere perceperea de sume
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
Clarificati problema direct cu presedintele de asociatie de proprietari
|