Mediator_Bacau a scris:
Un apartament nu are activ și pasiv.
Notiunile de activ si pasiv au multe interpretari si sensuri. Cel folosit aici este acela de drepturi si obligatii, ceea ce este corect.
Sa va dau un exemplu de interpretare.
Cand cumperi un apartament, o masina..., ai cumparat un pasiv sau un activ in functie de cum sunt acestea folosit. Daca apartamentul se inchiriaza sau masina va face taximetrie, ambele vor aduce venituri si vor fi considerate active. Daca apartamentul sau masina sunt pentru familie sau se folosesc ca sediu firma sau masina directorului, ambele vor genera cheltuieli si sunt considerate pasive.
In cazul de fata insa nu discutam de active si pasive in acest sens ci de drepturi si obligatii, drepturi si obligatii care se nasc. de regula, la achizitionare. Dar sa nu uitam ca printre obligatii intra, de exemplu, si intretinerea imobilului, iar daca este necesar proaspatul proprietar va trebui sa contriubuie la zugravirea casei scarii ce se face acum chiar daca aceasta a fost degradata in 10-15 ani anterior datei cumpararii apartamentului.
qubeec44 a scris:
am explicat situatia firmei de recuperare dar inca nu am primit nici-un raspuns
Asteptati raspunsul sau insitati sa vi se raspunda. Raspunsul firmei poate contine rezolvarea problemei, poate sa va lamureasca atat pe dumneavoastra cat si pe noi.
Am auzit, de exemplu, ca unele asociatii au stabilit cu furnizorul de agent termic sa se plateasca mai putin decat consumul real in sezonul rece si sa se plateasca o parte din acest consum si in sezonul cald.
Dar, repet, explicatia furnizorului (sau a presedintelui asociatiei) ar fi de folos pentru a ne exprima mai aplicat.