avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... martori
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

martori

fostul ginere poate fi martor intr-un proces civil in care e parte fosta soacra?
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 09:17, 6 Iulie 2016
Poate cu conditia sa nu mai fie afinila data procesului, caz contrar adica daca sunt inca afini rude prin alianta la data procesului nu este posibil conform art.315(1) pct.1.NCPC.
Daca fiica-mea a divortat de sot,( adica de ginerele meu) mai putem fi afini?
Daca hotararea de divort este definitiva nu mai sunteti afini.
Art.315 N.C.P.C. interzice si martorii:"ce se afla in relatii de dusmanie".Puteti sa va opuneti ca " fostul ginere" sa aiba calitatea de martor intr-un proces civil cu "fosta soacra".Depinde in ce relatii sunteti.
Relatiile de dusmanie trebuie dovedite, altminteri vorbe goale.

Alte discuții în legătură

Calitate martori succesiune doru58 doru58 Ginerele meu si o nepoata din partea sotiei pot fi martori la succesiune dupa sotie? (vezi toată discuția)
Fiica vitrega poate fi martor in proces civil? Gabriela_C Gabriela_C Fiica vitrega (casatorit legal cu mama sa) poate fi martor in proces civil de plangere contraventionala? (vezi toată discuția)
Martorii rude de gradul i pot fi audiati inr-un proces civil? emi2014 emi2014 rudele de gradul 1 pot fi martore antrun proces civil.Va multumesc anticipat ptr.raspunsurile oferite. (vezi toată discuția)