avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE REFUZATA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE REFUZATA

Daca imi inaintez demisia, angajatorul poate sa imi refuze demisia? Mi au motivat sa aduc persoana in locul meu daca vreau sa plec. Este legal acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:35, 5 Iulie 2016
Prin demisie nu solicitati aprobarea incetarii raporturilor de munca ci instiintati angajatorul despre vointa dvoastra de a inceta raporturil de munca.
Astfel ca angajatorul doar "ia la cunostinta", nu poate refuza sau aproba demisia.
Nu aveti nicio obligatie inafara celei de a efectua preavizul si a indeplini sarcinile de serviciu primite in aceleasi conditii ca si pana la depunerea demisiei.
Multumesc de raspuns!
Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

Prin urmare, angajatorul nu o aproba ci ia doar act de solicitarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen acceptare incetare raporturi de munca (art. 55 lit.b si art.81) cyan cyan Un angajat notifica angajatorul cu privire la incetarea raporturilor de munca incepand cu o anumita data cu acordul partilor sau prin demisie. 1. Care este ... (vezi toată discuția)
Demisie alcida20 alcida20 buna seara, am si eu o intrebare: in cazul in care iti dai demisia si seful nu o accepta, ce e de facut? cate zile e preavizul si ce se intampla daca nu poti ... (vezi toată discuția)
Cerere de demisie gyullya gyullya Buna ziua, Sper ca ma poate ajuta cineva cu raspunsul la problema pe care o am pentru ca am nevoie de ajutor. Am demisionat de la firma la care lucrez si am ... (vezi toată discuția)