avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil

as dori sa cer custodia exclusiva a copilului..in prezent am custodie comuna cu tatal copilului (nu suntem casatoriti;copilul are 6 ani) si asta pt ca desi am incercat sa fim o familie, facea scandaluri, imi teroriza psihic copilul cu tipete si certuri, ba mai mult am si plangere la politie, am si certificat de la IML cum ca m a agresat fizic.
intrebarea mea este, ce sanse am sa obtin custodia exclusiva a copilului? pot scoate copilul din oras sau din tara fara aprobarea lui daca voi avea eu custodia exclusiva a copilului?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:15, 6 Iulie 2016
Trebuie sa dovediti ca nu viziteaza copilul sau ca il supune stresului psihic, fizic.
Daca obtineti custodia exclusiva, puteti sa iesiti din tara, fara a-i mai cere acordul.
Pana atunci, daca doriti sa iesiti si sotul nu va da acordul, se poate cere acest acord instantei intro procedura urgenta (ordonanta presedintiala).
La o analiza sumara nu aveți șanse.
Trebuie analizat cazul în toate detaliile sale pentru a se putea trage o concluzie.

Trebuie sa existe elemente care sa încurce copilul și nu faptul ca o supara pe mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliul minorului in alta tara fara consimtamantul tatalui mioara2012 mioara2012 Buna seara. Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am divortat in urma cu aproape 3 ani, iar minorul are domiciliul stabilit la mama, ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica! MelitaBogdan MelitaBogdan Salutare, am o intrebare pentru o vecina care locuieste cu mine in bloc si este tot timpul batuta de sot si silita sa faca ce vrea el, ei sunt in concubinaj ... (vezi toată discuția)
Divort Alexandra Panta Alexandra Panta Buna seara am o problema ași vrea sa divorțat de soțul meu avem o fetita de 2 ani impreuna el are foarte mari probleme cu alcoolul e violent verbal si fizic ... (vezi toată discuția)