avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta domestica!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta domestica!

Salutare, am o intrebare pentru o vecina care locuieste cu mine in bloc si este tot timpul batuta de sot si silita sa faca ce vrea el, ei sunt in concubinaj deci nu exista casatorie in schimb au un copil minor care are varsta de 1 an si 1 luna care este trecut pe numele concubinului, Vecina nu paraseste domiciliul deoarece ii este teama ca ii i-a fetita, intrebarea este : ii poate lu-a fetita in cazul in care paraseste asa zisul domiciliul conjugal?
Cam ce ar fi de facut in cazul in care v-a hotara sa plece , sa-l paraseasca, mentionez ca a fost politia la ei la usa de N-ori si nu au seaisat pe nimeni ( protectia copilului, etc)
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tranfadir51 , utilizator 01:50, 11 Februarie 2017
Nu poate pleca cu tot cu copil ? Are unde sa stea, are cu ce se intretine ?

Buna ziua, nu prea stie care sunt drepturile ei de mama, daca ar avea unde sa se duca crede-ti ca ar putea sa-i i-a copilul?
Martori ar fi cam toata scara de bloc care pe fie ce seara aud tipete si urlete de la mama si de la copil... daca as accepta sa vina la mine as risca procese etc?
As vrea sa o ajut nu sa profit de necazul ei cu concubinul
Solutia este un ordin de protectie in care fie este evacuat concubinul, fi pleaca ea impreuna cu copilul . Exista centre speciale de primire a persoanelor aflate in situatia ei...nu stiu de ce cei de la politie nu au indrumat -o pana acum si nu i au spus ce drepturi are, mai ales ca situatia se repeta si continua de ceva timp.
Daca are unde sa locuiasca poate fugi cu copilul.Conform legii nu este interzis mai ales daca este agresata si terorizata psihic.
Este insa necesar sa aiba acte de inchiriere daca nu va locui la parintii sai.
De ce are nevoie de acte de închiriere ? Credeţi că o astfel de brută (cu atâţia martori din bloc) va primi vreodată custodie exclusivă a copilului? Probabil nici custodie comună ! Deci, femeia îşi poate lua copilul dacă va hotărî să plece de acasă. Vecină o poate adăposti dar concubinul poate merge să-i spargă uşa !
Din 2015 există un nr.unic naţional de urgenţă pentru astfel de femei:0800.500.333. Sper că nr. mai există (l-am luat de pe net) şi veţi obţine de acolo sfaturile (chiar adăpost) de care această mamă oropsită are nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie mariusss78 mariusss78 Bună ziua,am avut o relație de concubinaj de aprox 1 an de zile din care sa a născut o fetiță care acum are 6 luni,am ajuns sa punem pct relație acum o ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor rosuvicki rosuvicki Am mai multe nelamuriri: Sotul meu a fost casatorit anterior, in urma divortului a cedat copilul minor pentru crestere si educare mamei, deoarece a tinut cont ... (vezi toată discuția)
Custodie copil, tutore decedat mirellac mirellac Fratele meu in concubinaj cu o doamna 8 ani, relatie din care a rezultat o fetita -9 ani.Acum 2 ani ea pleaca de acasa (fara copil) ,fetita refuza sa mearga la ... (vezi toată discuția)