avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... HG elaborat dupa termenul legal!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

HG elaborat dupa termenul legal!

1. Intr-o lege referitoare la drepturi de natura salariala se precizeaza ca: "Art. 7- In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, Guvernul Romaniei va elabora si va supune aprobarii, prin hotarare, normele metodologice de aplicare a prezentei legi."

2. Guvernul elaboreaza normele dupa 100 de zile.

3. Mai sunt legale aceste norme de aplicare daca nu au fost elaborate in termenul legal?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:02, 5 Iulie 2016
Da, mai sunt.

Nici Cosntitutia si nici Legea nr.24/2000 nu dispun faptul ca, neelaborarea in termen a Normelor de aplicare a unei legi conduce la abrogarea legii respective.
Puteţi să atacaţi hotărârea în contencios administrativ, însă trebuie să dovediţi faptul că adoptarea acesteia cu depăşirea termenului de 30 de zile prevăzut de lege v-a produs o vătămare într-un drept ori într-un interes legitim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz prin neadoptare lili d lili d Va supun atentiei un lucru care este caracteristic acestei tari: anomiaX-(.Sunt tare furios pentru ca Legea creselor nu are inca norme de aplicare, desi ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale /2019 - exista sau nu exista la aceasta data - norme aplicare la legea nr.165 /10.07.2018 ? oanaportar oanaportar Urmareste intrebarea Raspunde Buna ziua ! Astazi, in sedinta de Sindicat s-a discutat despre drepturile salariale pe care ar trebui sa le avem incepand cu ... (vezi toată discuția)