avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Angajarea personalului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Angajarea personalului


Care sunt modalitatile de angajare administrator, casier, femeie de serviciu?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2016
Adriantot, moderator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:27, 5 Iulie 2016
Numai cu contract individual de munca.
ei, mai exista si varianta in care se face contract cu firme specializate: o firma de administrare si o firma de curatenie.
cyan a scris:

Numai cu contract individual de munca.
Iata ce prevede disp L nr 230/2007
Art. 35
(1) Pentru activitatea de administrare care include activitati de administrare tehnica, de contabilitate si casierie, asociatia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru functia de administrator de imobile, fie poate incheia contract de administrare cu persoane juridice specializate si autorizate, care au ca obiect de activitate numai domeniul asociatiilor de proprietari sau care au ca activitate principala administrarea imobilelor pe baza de tarife sau contract. Administratorilor de imobile li se aplica in mod corespunzator prevederile art.21 alin.(2) si art.22 din prezenta lege.
(2) Persoanele fizice pot fi angajate prin incheierea unui contract individual de munca, conform celor stabilite prin negociere directa.

Textul de lege se refera numai la persoane juridice specializate si autorizate, care au ca obiect de activitate numai domeniul asociatiilor de proprietari sau care au ca activitate principala administrarea imobilelor pe baza de tarife sau contract.

@ cyan s-a referit, probabil, la persoane fizice.
Intrebarea nu a fost despre servicii de administrare sau curatenie ci despre angajarea administratorului si a femeii de serviciu!

Bineinteles ca se pot contracta si astfel de servicii eliminandu-se sau micsorandu-se astfel unele responsabilitati si contributii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventii civile cu asociatiile de proprietari caprarunicu caprarunicu Cand s-au anulat contractele de conventie civila incheiate intre asociatile de proprietari si persoane fizice atestate - administratori dar pentru femeile de ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale si incadrarea personalului intr-o asociatie de proprietari virgilc virgilc Speta in cauza. Personalul care deserveste asociatia de proprietari este format din : presedinte, cenzor, administrator, contabil si casier, instalator si ... (vezi toată discuția)
Cu sau fara administrator la asociatia de proprietari lupmarcel lupmarcel Buna ziua! Sunt presedinte la o asociatie de proprietari si va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: asociatia de proprietari este ... (vezi toată discuția)