avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovarea personalului in cadrul unei firme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovarea personalului in cadrul unei firme

Este legala promovarea unor persoane in functie de conducere daca nu au vechime,calificare,si experienta necesara desfasurarii activitatii?

eu am 7 luni in cadrul unei firme si functia de sef de tura iar mai acm cateva zile sa anuntat trecerea in functie de sef de bar a 2 colegii prieteni cu actualul sef de bar care nu au decat 3-4 luni de zile de cand sunt angajati .
-mentionez ca sunt cea mai veche persoana in functia aceasta si ca cei doi nici nu au mai lucrat anterior acesta fiind primul lor job iar cunostintele au fost deprinse de la mine cand au fost angajati urmand sa ii initiez in ce au de facut.
-este vorba din cate am dedus de asocieri prietenesti si suflarea in urechea managerului de bar care este angajat de 3 saptamani si prost informat vazand clar ca situatia ii scapa de sub control si nu face verificarile persoanelorcand face numiri in functie ele fiind date dupa voia sefului de bar(care este angajat dupa mine la 10 min)si a supervizerului care este o domnisoara si isi petrec timpul pe la mare impreuna cand sunt liberi.

ce trebuie facut?fac o sesizare scrisa managerei generale pt relocarea posturilor si verificarea eronata a datelor si implinirea defectoasa a sarcinilor de serviciu din partea subordonatilor dansei sau direct la I.T.M?
MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: omkkap , utilizator 19:43, 6 Iulie 2016
ITM-ul nu are cum sa anuleze deciziile unui angajator privind promovarea unor persoane.

Este legala promovarea unor persoane in functie de conducere daca nu au vechime,calificare,si experienta necesara desfasurarii activitatii?

In sectorul bugetar, nu este legala o astfel de promovare.

In sectorul privat, angajatorul este cel care decide , in lipsa unui text de lege.
da?ok dar in codul muncii aceasta practica este discriminatorie potrivit art5(1,3,4) codul muncii incalcand princiipiile fundamentale si procedurile manageriale defectuoase care stau la baza numirii fara verificarea cv-ului experientei anterioare si actuale dobandite,vechimea practicata in domeniu ele fiind alocate in necunostinta de cauza a acestor persoane.
In acest caz, puteti:
- sesiza CNCD - Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării- în termen de un an de la data săvârşirii faptei sau de la data la care putea să ia cunoştinţă de săvârşirea ei.

- promova o actiune in instanta pentru acordarea de despăgubiri şi restabilirea situaţiei anterioare discriminării sau anularea situaţiei create prin discriminare, potrivit dreptului comun. Cererea este scutită de taxă judiciară de timbru şi nu este condiţionată de sesizarea Consiliului.
multumesc om destept.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordarea majorarii salariale Shakur28 Shakur28 Buna ziua Este legal sa refuzi majorarea salariului unui angajat in conditiie in care toti angajatii firmei au primit majorari? Mentionez ca si cei care ... (vezi toată discuția)
Discriminare varsta Gogaie11 Gogaie11 Am 40 de ani . Vor să angajeze doar la maxim 30. Pot sa ii dau in judecata ? (vezi toată discuția)
Abuz de putere Marta1975 Marta1975 Suntem 7 persoane angajate avand aceeasi functie si responsabilitati ,dar seful ma trateaza altfel fata de ceilalti colegi. Astfel spus ,daca nu am putut ... (vezi toată discuția)