avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru rovinieta
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru rovinieta

In martie 2015 sotia a primit, total aiurea, un proces verbal de contraventie pentru neplata rovinieta.
Spun total aiurea pentru ca in data, locul si ora mentionate in PV nu circulase nimeni cu masina noastra. Si cei de la CNADNR nu au anexat la PV de contraventie nicio dovada, fotografie sau asa ceva.
Si cred ca nu au facut-o din simplul motiv ca nu exista nicio dovada sau pe fotografie s-ar fi vazut ca este vorba de un alt autoturism.
Am contestat in instanta amenda, contestatia a fost acceptata si apoi am primit instiintare de la Judecatorie ca trebuie achitata taxa de timbru. Am platit taxa in termenul legal, insa nu am depus la Judecatorie dovada achitarii (chitanta). Din acest motiv actiunea in instanta a fost respinsa. Am solicitat reexaminare, dar solutia finala a fost tot de respingere.
Acum 2 zile am primit acasa o adresa de executare silita de la directia fiscala a municipalitatii, pentru suma de 250 lei.
Mai putem face ceva in acest moment? Mai avem vreo sansa sa se anuleze acel PV de contraventie si implicit sa se sisteze executarea silita?
Mi se pare o mare nemernicie sa fim nevoiti sa platim o amenda pentru o fapta pe care nu am savarsit-o.
Si legea mi se pare total gresita: adica tu ma acuzi de ceva, nu vii cu nicio dovada, eu sunt cel care trebuie sa ma apar si sa cer in instanta sa faci dovada presupusei fapte, iar daca nu o fac in termenul legal sau nu respect procedura, atunci rezulta automat ca sunt vinovat si bun de plata.
Deci se mai poate face ceva in aceasta situatie?
Ce posibilitati si sanse mai avem sa scapam de executarea silita?

Va multumim.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2016
Iuliansimerian, utilizator
Probele foto se depun doar daca se contesta in instanta procesul verbal.
Dvs. aveati obligatia sa depuneti la dosar dovada achitarii taxei judiciare de timbru in valaore de 20 de lei. Daca nu ati facut-o nu v-ati indeplinit obligatiile impuse de instanta de judecata - prin urmare contestatia a fost respinsa. Nu aveti cum sa contestati si executarea silita atata timp cat puteati contesta procesul verbal si in concluzie trebuie sa platiti. Daca ati fi depus dovada achitarii taxei probabil ati fi castigat daca nu ati circulat cu masina.
In conditiile in care ati primit PV contraventie era interesul dv sa va sustineti si sa va probati nevinovatia,inclusiv sa solicitati instantei sa admita proba cu inscrisuri astfel incat reclamanta sa probeze ca in fapt este vorba despre vehiculul al carui proprietar sunteti
Daca nu ati inteles sa parcurgeti procedura de contestare PV,dupa pronuntarea hotararii nu mai puteti formula cale de atac,deoarece cererea ar fi respinsa ca tardiv formulata
Multumesc de raspuns.
Din pacate, banuiam ca nu mai am ce sa fac.
Asa cum spuneam legea mi se pare abuziva: CNADNR poate sa emita o amenda fara nicio dovada si daca eu nu ma apar atunci se presupune ca sunt vinovat.

Ce ma interesa era daca in acest stadiu se mai poate face ceva, mai am vreo sansa de reusita.
Din pacate se pare ca nu.
CNADR poate sa faca orice abuz doreste, ca doar reprezinta statul roman si eu cetatean obisnuit sunt prezumat vinovat din start si trebuie sa-mi dovedesc "nevinovatia".
Intr-un stat civilizat s-ar fi aplicat prezumtia de nevinovatie, dar ce, noi traim intr-un stat civilizat?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2016
gi-jane2, moderator
Intradevar va confruntati cu situatie neplacuta,dar daca este sa recunoasteti aceasta vi se datoreaza exclusiv pentru ca nu ati desfasurat procedura de a va sustine si proba nevinovatia=nu am depus la Judecatorie dovada achitarii (chitanta).
Era interesul dv primordial sa respectati procedura legal prevazuta pentru admiterea plangerii contraventionale,sa solicitati proba cu inscrisuri,planse foto-ocazie cu care eventual instanta ar fi constatat ca aspectele constatate si consemnate in PV nu releva realitatea si ar fi dispus anularea inscrisului
Este adevarat ca atacarea unui PV contraventie este dificila,implica stress,timp alocat termenelor de judecata,dar in final asigura aflarea adevarului si dispunerea de hotarari judecatoresti care sa anuleze PV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda lipsa rovigneta Simona Anghel Nagy Simona Anghel Nagy Cum se contesta o amenda pentru lipsa rovignetei de catre o persoana care nu a fost in locul si data mentionate in procesul verbal? (vezi toată discuția)
Titlu executoriu emis inainte de judecarea contestatiei? ma poate lamuri cineva? antibibita antibibita Am si eu un caz pe care as vrea sa vi-l prezint, poate stie cineva ce pot face pentru rezolvarea acestuia. Este vorba de un proces verbal de contraventie ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - instanta competenta amendatu amendatu poti fi contestate amenzile pentru lipsa rovinietei in contencios admnistrativ ? (vezi toată discuția)