avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conditii de acordare a concediului medical.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conditii de acordare a concediului medical.

am 30 de ani lucrati pe carte de munca, la care am o intrerupe anul trecut de 2 luni de zile:noiembrie si decembrie, iar din 5 ianuarie 2009 m-am angajat cu carte de munca pe perioada nedeterminata, iar din 15 iunie 2009 am intrat in concediu medical cu lomosciatica pana in data de 31 iulie.dupa acesta data am revenit la munca, unde patronul mi-a comunicat ca nu am dreptul la plata concediului medical.Am sau nu dreptul sa primesc banii pe concediu medical ?
daca am dreptul va rog frumos sa-mi specificati si legea din care facea parte articolul care ma indreptateste sa primesc indemnizatia de concediu medical?
Cel mai recent răspuns: utc , utilizator 15:22, 25 August 2009
Aveti dreptul.
Actele normative sunt:
- Ordonanta de urgenta nr.158 din 17 noiembrie 2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate
ART. 7
Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) – d) este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.

- Ordin Nr. 60/32 din 27 ianuarie 2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate - actualizata
ordonanta 158/2005

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediului medical ce a depasit 90 de zile dana82 dana82 Buna ziua! Incepand cu 30 martie 2009 sunt in concediu medical pe boala obisnuita, desi sunt insarcinata si a fost cat pe ce sa pierd copilul de cateva ori ... (vezi toată discuția)
Concediu medical la cerere mikyangel mikyangel Sunt insarcinata in 5 luni jumate si am un handicap grav (gradul 1) .Lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata si conform legislatiei in vigoare am ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical Dana59 Dana59 Sunt directoare la o scoala generala si spre sfirsitul mandatului m-am imbolnavit de o boala grava , cancer. Inca beneficiez de concediu medical la care baza ... (vezi toată discuția)