avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune?

Am gasit un autoturism pe internet si am mers sa il cumpar.Domnul acela a scos un contract vanzare cumparare si a zis ca nu mai trece datele lui ci datele fostului propietar si a semnat el in locul lui,iam dat suma de 3200 lei,iam spus daca trebuie sa mergem la notar si a zis ca nu trebuie.Acum am aflat ca cel care a inregistrat masina in tara,are datorii mari si nu pot optine fiscalul.Ce pot face in situatia data,raman cu tzeapa s-au pot folosi acel act vanzare cumparare facut intre mine si acel domn ca o dovada ca a semnat in locul altei persoane.astept un raspuns multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2016
radu92paul, utilizator
Cel mai recent răspuns: weedmastersr , utilizator 17:44, 10 Iulie 2016
varianta cea mai simpla este sa restituiti masina si sa va cereti banii inapoi.
ati facut-o?
Îl puteți da i judecata civila.

Puteți depune și o plângere la politie.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Îl puteți da i judecata civila.

Puteți depune și o plângere la politie.

A stiut ca semneaza contractul de vanzare cumparare cu o alta persoana decat proprietarul, pentru ce sa depuna plangere la politie?
Poate fi discutabil daca este inselaciune sau nu, dar oricum respectivul nu avea dreptul sa semneze in locul proprietarului masinii.
Este de vazut mai in amanunt si se poate redacta o plangere penala chiar si pe inselaciune.

S-a produs si un prejudiciu.
Daca tot ati gasit autoturismul pe internet de ce nu v-ati interesat pe internet si cum se achizitioneaza si se inmatriculeaza un autoturism?

Transferul de proprietate al unui vehicul nu se face prin notariat ci prin birouri specializate de vanzare-cumparare.

Inainte de a semna contractul de v/c trebuia sa aveti o lista cu actele necesare inamtricularii si luarii in evidenta la taxe si impozite.

Alte discuții în legătură

Problema masina cumparata CioicaRoberto CioicaRoberto Salutare. Am cumparat un VW Passat de la un tip inmatriculat pe anglia. Iam dat o suma maricica, iar cand am verificat actele, omul sa facut grabit si nu am ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto fara certificat fiscal dadanel85 dadanel85 Buna ziua, in data de 06.06.2015 am cumparat un autoturism de la o persoana din Buzau,eu fiind din Constanta!am gasit anuntul pe internet, am discutat cu cel ... (vezi toată discuția)
Autoturism Maria Claudia Maria Claudia Buna seara, As dori sa stiu daca, in momentul in care are loc o vanzare-cumparare autoturism cu plata in rate, intre o persoana juridica si persoana fizica, ... (vezi toată discuția)