Am nascut in 05.08.2014 , la data nasterii copilului nu mai aveam servici pentruca mi-a expirat contractul de munca cu o luna inainte de a naste , ultima luna de concediu prenatal fiind preluata de casa de sanatate . in 5 iulie se suspenda icc-ul meu ultima luna fiind a tatalui dar nu solicitam . Eu acum in ce conditii as putea beneficia de stimulent pana la 3 ani pentruca nu am servici unde sa ma intorc. Dar daca m-as angaja acum , inainte de a implini copilul 2 ani as mai beneficia de stimulent pana la 3 ani, ?? sau trebuia sa fiu angajata deja in 5 iunie 2016 , adica cu 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani dupa legea veche ?? Pentru ca e aiurea.... legea se aplica de la 01.07.2016 , pentru 5 zile eu pierd 1 an de stimulent....
1. Puteti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 3 ani doar daca aveti venituri din salarii cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani.
2. Era bine daca ati fi reusit sa va angajati inainte de 5 iunie 2016, cu un contract individual de munca (CIM) chiar si cu timp partial (macar o ora pe zi), ati fi beneficiat de stimulentul de insertie pana cand copilul ar fi implinit varsta de 3 ani.