avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie copilul implineste 2 ani in august ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie copilul implineste 2 ani in august 2016

Am nascut in 05.08.2014 , la data nasterii copilului nu mai aveam servici pentruca mi-a expirat contractul de munca cu o luna inainte de a naste , ultima luna de concediu prenatal fiind preluata de casa de sanatate . in 5 iulie se suspenda icc-ul meu ultima luna fiind a tatalui dar nu solicitam . Eu acum in ce conditii as putea beneficia de stimulent pana la 3 ani pentruca nu am servici unde sa ma intorc. Dar daca m-as angaja acum , inainte de a implini copilul 2 ani as mai beneficia de stimulent pana la 3 ani, ?? sau trebuia sa fiu angajata deja in 5 iunie 2016 , adica cu 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani dupa legea veche ?? Pentru ca e aiurea.... legea se aplica de la 01.07.2016 , pentru 5 zile eu pierd 1 an de stimulent....
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:57, 6 Iulie 2016
1. Puteti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 3 ani doar daca aveti venituri din salarii cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani.

2. Era bine daca ati fi reusit sa va angajati inainte de 5 iunie 2016, cu un contract individual de munca (CIM) chiar si cu timp partial (macar o ora pe zi), ati fi beneficiat de stimulentul de insertie pana cand copilul ar fi implinit varsta de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata concediului de crestere copil Agota2016 Agota2016 Buna ziua! Eu am nascut la 10 septembrie 2014. Am ales 2 ani, astfel dupa vechea lege ar trebui sa intorc la servici la 10 august pentreu ca si tata este ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie 2016 smileylory smileylory Buna. Daca fiica mea implineste 2 ani in decembrie 2016, iar sotul nu isi va lua ultima luna \"concediul tatalui\", pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie ralucapascal ralucapascal Buna ziua, Sunt in concediu crestere copil, copilul meu implineste 2 ani in 10 august. Conform noii legi, daca reincep activitatea cu cel putin 60 de ... (vezi toată discuția)