avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... substituire - conditii
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

substituire - conditii

Buna dimineata !

Va rog sa ne dati un sfat cum am putea sa rezolvam urmatoarea situatie:
- juristul nostru este internat in spital, iar institutia noastra publica nu are decat un singur jurist angajat
- ieri, institutia noastra a primit o citatie de la Curtea de Apel
pentru un proces, termen la care juristul institutiei noastre va trebuit sa se prezinte la proces
- in institutie avem angajat un salariat care are studii juridice, lucreaza ca referent de specialitate, cu studii superioare, dar nu are vechime in domeniu ca jurist intr-o alta unitate, si nu poate sa pledeze
- directorul institutiei nostre a cerut ca,
Consiliul Judetean, ordonatorul nostru principal de credite
sa dispuna ca juristul noastru sa fie substituit de un jurist care
lucreaza la ei, insa institutia ierarhic superioara a refuzat acest lucru

Va rugam sa ne dati un sfat, cum sa facem, pentru ca institutia sa nu piarda procesul si sa nu fim acuzati ca nu s-au facut toate demersurile si apararile pentru institutie.
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 20:52, 10 Iulie 2016
puteti cere o amanare pentru cauza de boala....anexati dovada internarii juristului......
Substituirea cred ca opereaza numai in situatia avocatilor , nu si a consilierilor juridici.

Pentru acel termen, cred ca institutia dvs trebuia sa solicite amanare sau sa imputerniceasca pe consilierul juridic al Cons. Jud. sa-i reprezinte interesele.
Va rugam mult sa ne spuneti cum sa facem ca
sa poata fi imputernicit consilierul juridic al Cons. Jud.
ca sa reprezinte interesele institutiei noastre ?
Il poate detasa pentru o perioada de timp la institutia dvs.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - ce acte treb. pentru a da in judecata primaria? issabella issabella Sal! As vrea si eu sa stiu daca se poate da primaria in judecata si daca da ce acte treb. Un jurist poate pleda in fata instantei? Numai in fond sau si in ... (vezi toată discuția)
Litigiul de munca - se mai poate suspenda ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Este vorba despre un litigiu de munca privind neacordarea de catre angajator al unui spor de conditii vatamatoare de munca. Juristul de la ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate?urgent cola cola eu cola sunt reclamant in proces impreuna cu toti membrii de sindicat , inclusiv persoanele din conducerea institutiei .Obiect:suplimentul postului, treptei de ... (vezi toată discuția)