avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Recuperare partcipare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Recuperare partcipare

Sunnt asociat la un SRL avind participare de 32,5%.
Doresc sa ma retrag din firma si vreau sa recuperez atit capitalul investit cit si partea mea din profitul realizat de firma.
Presedintele firmei care are 33% participare nu este de acord cu cererea mea.
Exista posibiliatea sa realizez aceasta actiune pe cale legala ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ballo , utilizator 05:02, 9 Iulie 2016
Daca ceilalti asociati nu sunt de acord, va puteti retrage numai printr-o actiune la tribunal, sectia "comerciala", pentru motive temeinice.
Veti avea dreptul la contravaloarea partilor sociale si o cota parte din patrimoniul societatii sau contravaloarea acestuia.
Aveti dreptul la dividende doar daca in adunarea generala a asociatilor se decide ca profitul din anii precedenti sa fie repartizat ca dividende. Altfel, daca se decide ca acest profit sa ramana nerepartizat pentru anii urmatori, odata ce va veti retrage nu veti mai avea dreptul la aceste venituri.
Patrimoniu include si profitul realizat pe ultimii 2 ani?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare părți sociale și profit nedistribuit din anii anteriori predescu77 predescu77 In conformitate cu prevederile L31/1990 privind societatile comerciale dividendele se distribuie asociaților proporțional cu cota de participare la capitalul ... (vezi toată discuția)
Dividende aylyn87 aylyn87 Buna ziua, Am nevoie urgent de un raspuns pentru urmatoarea problema: Cand s-a aprobat situatiile financiare aferente anului 2014 profitul realizat a ... (vezi toată discuția)
Modalitatile legale de a scoate bani din firma CristinaFComan CristinaFComan Buna ziua Va rog sa imi spuneti unde sa ma uit mai exact in legislatie pentru a gasi modalitatile legale de a scoate bani din firma. Pentru mine acest aspect ... (vezi toată discuția)