avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte teren

Doresc sa cumpar un teren. Problema mea este ca imi este frica sa nu dau de vreun sarlatan care vinde o proprietate care poate fi vanduta de vreo 10 ori sau este grevata de sarcini sau mai stiu ce e cu acel act de proprietate asa zis. Intrebare: care sunt masurile de siguranta care mi le pot lua, cum pot verifica autenticitatea actului sau ca nu exista si altii care pretind ca de fapt ei sunt cumparatori in paralel cu mine. Nu doresc sa apelez la agentii imobiliare,au comision mare.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters87904 , utilizator 18:42, 18 August 2009
Discutati cu un notar. Veti primi toate informatiile de care aveti nevoie.
Solicitati in primul rand de la vanzator sa va prezinte si un extras de carte funciara. Asrtfel veti vedea care este situatia juridica a terenului.
Iar apoi luati legaura cu un notar. Daca nu aveti incredere in vanzator, puteti cere notarului sa depuna el diligentele pentru obltinerea acelui extras de carte funciara.
va multumesc frumos ptr sfaturi foarte bine m-ati consiliat asa voi face

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unu-i teren bulbucanunelu bulbucanunelu intentionez s-a cumpar un teren pe care am deja un garaj construit de mine si doresc sa aflu pasi care trebuie sa-i urmez de la inceput cand ajung la notar cu ... (vezi toată discuția)
Etapele achizitionarii unui teren fara probleme johnalexander johnalexander Buna ziua, Nu am achizitionat niciodata un teren sau alte proprietati imobiliare...care ar fi etapele achizitionarii unui teren? Ce verificari presupune ... (vezi toată discuția)
Valabilitate extras de carte funciara pentru autentificare Vranceanud Vranceanud Anul trecut pe 10 noiembrie am cumparat o garsoniera, dar extrasul de carte funciara cerut de notar purta data de 2 noiemvrie. Dupa cate stiu, valabilitatea ... (vezi toată discuția)