avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Etapele achizitionarii unui teren fara probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Etapele achizitionarii unui teren fara probleme

Buna ziua,

Nu am achizitionat niciodata un teren sau alte proprietati imobiliare...care ar fi etapele achizitionarii unui teren? Ce verificari presupune pentru a nu lua teapa?
Am auzit de cateva cazuri in care vanzatorul a falsificat diverse acte...au existat probleme cu drumul de servitute...cu vecinul care a depasit terenul lui... si tot felul de alte probleme ciudate.

Ce trebuie facut, unde trebuie mers pentru a inlatura orice neplacere?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 18:41, 6 August 2015
ce teren si ce vreti sa faceti cu el?
Buna ziua,
Teren intravilan pentru construirea unei case.
Mergeti cu vanzatorul la un notar public. Pentru acte translative de proprietate imobiliara este necesara forma scrisa autentica sub sanctiunea nulitatii absolute.
De asemenea puteti solicita un extras de carte funciara pentru a vedea daca terenul este grevat de vreo sarcina (adica vreo ipoteca).

Nu faceti vreun act scris de mana, doar la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare terenuri fara acte legale mirceapetre mirceapetre Un prieten a cumaprat prin NOTAR un teren pentru care a platit o suma foarte mare, care s-a dovedit ulterior ca actele nu sunt legale, adica terenul nu este ... (vezi toată discuția)
Avocat achizitie locuinta MaximGeorgeBogdan MaximGeorgeBogdan Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: cum aflu daca locuinta pe care o cumpar e grevata de datorii la banci, ipotecata etc. Nu stiu exact ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute sau servitute de trecere? pauldrv pauldrv Am încheiat o înţelegere scrisă, cu martori, pt. cumpărarea a cca. 1000 mp dintr-un teren aflat la marginea unui sat de munte din jud. Braşov. Am platit ... (vezi toată discuția)