avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie in timpul somajului tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie in timpul somajului tehnic

Buna ziua. Un salariat aflat in somaj tehnic isi depune demisia. In acest caz trebuie facuta incetarea suspendarii si reluarea activitatii sau in timpul preavizului de 15 zile poate sta acasa si pontat somaj tehnic?
Cel mai recent răspuns: lilid , utilizator 15:54, 9 Decembrie 2010
Cred ca preavizul nu isi are rostul in perioada de somaj tehnic.
Fiind deja in inactivitate (somaj tehnic) angajatorul poate renunta la preaviz iar CIM poate inceta imediat.
da, dar salariatul vrea sa stea pana la sfarsitul lunii, si contractul poate inceta doar cu demisie (este angajat cu facilitati).
Nu este niciun impediment ... in aceste conditii c.i.m. va inceta prin demisie. Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
sa inteleg ca salariatul isi poate depune demisia pe 31 august, iar contractul lui poate inceta pe 01.09 cf art. 79 (7)?

Alte discuții în legătură

Demisie in timpul concediului de crestere copil Iulianaz Iulianaz As dori sa stiu daca perioada de preaviz de 15 zile calendaristice se aplica si in cazul in care cererea de demisie se depune in perioada in care persoana se ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul demisiei anca.manole anca.manole Buna tuturor. As vrea parerea vostra cu privire la preaviz in cazul demisiei. Sunt angajata cu contract de munca pe durata nedeterminata, cu preaviz in caz ... (vezi toată discuția)
Demisie Vio5 Vio5 Care sunt pasii de urmat pentru angajator in cazul in care un angajat isi da demisia? (vezi toată discuția)