avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie in timpul concediului de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie in timpul concediului de crestere copil

As dori sa stiu daca perioada de preaviz de 15 zile calendaristice se aplica si in cazul in care cererea de demisie se depune in perioada in care persoana se afla in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului.
Cel mai recent răspuns: Iulianaz , utilizator 19:45, 1 Februarie 2011
Da. Salariatul va inainta societatii o cerere de reluare a activitatii, in temeiul careia angajatorul va intocmi o decizie de incetare a suspendarii contractului de munca.

Ulterior, salariatul va putea solicita incetarea contractului de munca cu acordul partilor, iar daca angajatorul nu este de acord, isi poate depune demisia.

Conform art 79 alin 7 din Codul Muncii, contractul de munca va inceta la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv (de preaviz).

Astfel, angajatorul are dreptul, nu si obligatia, de a renunta la beneficiul termenului de 15 zile. In cazul exercitarii acestui drept de catre angajator, contractul va inceta la incheierea acestui termen scurtat.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se demisioneaza,dupa cresterea copilului[3ani]? botos ilona botos ilona buna seara,am fost pe ingrijire copil 3 ani,dupa maternitate,iar la sfirsitul lunii ar trebui sa ma intorc la firma care sunt angajata..dar nu doresc acest ... (vezi toată discuția)
Demisie in timpul somajului tehnic Vioreld Vioreld Buna ziua. Un salariat aflat in somaj tehnic isi depune demisia. In acest caz trebuie facuta incetarea suspendarii si reluarea activitatii sau in timpul ... (vezi toată discuția)
Demisie andrea 31 andrea 31 demisie , codul muncii, informatii (vezi toată discuția)