avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi CCM

buna ziua!

in CCM , la o institutie publica se precizeaza conform unui articol...,, pentru salariatii xxxxx , care nu au domiciliul in localitatea in care au locul de munca, compania va deconta cheltuielile de deplasare pentru transportul intre localitatea unde se afla locul de munca al acestora si localitatea unde au domiciliul, pe baza de documente justificative, abonament sau bilete de calatorie cu mijloace de transport in comun . Pentru cazuri exceptionale decontarea pentru distante mai mici de 30 km se face cu aprobarea scrisa a conducerii. Pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii se deconteaza cheltuielile de deplasare zilnica la locul de munca cu mijlocul de transport proprietate personala, situatie in care decontarea va fi la nivelul contravalorii a 7,5 litri carburant la 100 km parcursi , pe baza de documente justificative , dar nu mai mult de decontarea unui abonament lunar,,

intrebarea este...in cazul in care programul de lucru este stabilit prin Reg Intern, si operatorii de transport nu pot asigura curse regulate, deci nici abonament in perioada care sa acopere programul de lucru, o persoana fara dizabilitati locomotorii poate deconta carburant ca si document justificativ ( expresie care se regaseste in ambele situatii) in limita unui abonament lunar ?
In plus , o persona cu dizabilitati locomotorii , nu prea cred ca poate conduce decat in cazuri exceptionale , pe un auto modificat corespunzator si legal.
Fiscal, bonurile de carburant nu s e inregistreaza in contabilitate , ci servesc doar ca si document justificativ.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:37, 9 Iulie 2016
Nu poate deconta carburant, daca nu foloseste masina proprie.
Multumesc pentru raspuns, insa daca aduce bilete la decontare , e clar ca ori le plateste , ori face rost de ele de la pasageri, institutia verifica si vede ,la propriu , dupa o verificare la firme de transport ca nu au curse care sa asigure transportul astfel incat angajatul sa onoreze si programul de munca. Deci in acest caz este vorba de fals. Intrebarea este , ce face angajatul in aceasta situatie? Nu are dreptul la decontare transport, avand in vedere distanta 50 km intre localitati?
Daca nu sunt indeplinite conditiile prevazute de CCM, nu poate deconta naveta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare transport - combustibil have have Va rog sa-mi spuneti care sunt criteriile de decontare a transportului, respectiv a combustibilulului in cazul in care fac naveta intre localitatea de ... (vezi toată discuția)
Interpretarea si respectarea unor aticole din contractul colectiv de munca ContSters328374 ContSters328374 In CCM al fabricii , la articolul 264 se stipuleaza: (1) In cazul salariatilor care au serviciul intr-o localitate si domiciliul in alta localitate[b],[/b] ... (vezi toată discuția)
Decontare transport conform ccm mericica mericica Buna ziua! conform prevederilor CCM, aplicabile institutiei in care imi desfasor activitatea , am dreptul la decontarea cheltuielilor transport pana la ... (vezi toată discuția)