Buna ziua, am mai scris in legătura cu nelamurirea mea despre somaj si ccc. Mi am reformulat in minte întrebarea si am deschis alt sub imi cer scuze deoarece nu reușeam sa scriu in continuarea subiectului. Întrebarea mea este de data aceasta, mie expirandu mi contractul de munca de drept in Noiembrie 2015 am
Timp 12 luni sa imi depun actele la somaj conf ART 38 care l am gasit pe undeva scris de dumneavoastră
"Indemnizatia de somaj se acorda persoanelor prevazute la art. 17, la cerere, dupa caz, de la data:
a) incetarii raporturilor de munca;
..................
(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 zile de la aceasta data.
(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevazut la alin. (3) este termen de decadere din drepturi.
Așadar pana in Noiembrie 2016 mai am timp aproximativ 3 luni in acest moment sunt in concediu creștere copil , cum spuneați dumneavoastră ca aveam dreptul chiar daca eram in concediu de maternitate sa depun actele l somaj fiind in concediu creștere copil am dreptul sa depun actele? Va multumesc si ne sunteti de mare ajutor . Voi merge curând si la ajofm însă vreau de data aceast sa fiu mai bine informata
1. Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca nu spune nicaieri ca nu se poate inregistra o persoana la Agentia de Somaj daca in momentul prezentarii la Agentie este in concediu medical sau in CCC.
2. - Mai mult, legea spune ca fiind in somaj indemnizat o persoana poate beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si de concediu crestere copil (CCC).
- Pe aceste perioade se suspenda plata indemnziatiei de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea perioadelor respective.
3. - Am auzit si eu ca unele Agentii de Somaj refuza sa inregistreze persoane care se afla in astfel de situatii, ceea ce este ilegal.
- Cred ca motivul, nespus, este sa nu se incarce cu o sarcina in plus adica sa calculeze indemnizatiile de concediu medical etc.
4. Puteti face o sesizare la ANOFM, ,pe e-mail, la: anofm@anofm.ro
Crestere copil
Manu85
Buna! in momentul de fata nu lucrez,dar nu am lucrat nici in ultimele 12 luni,de curand am aflat ca voi dveni mamica. As dori sa beneficiez de indemnzatie,dar ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc
daria7
Buna seara,
As dorii sa stiu daca pot beneficia de somaj după terminarea concediului de creștere copil de 2 ani. Am avut contract determinat de 1 an la ... (vezi toată discuția)