avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata lift
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata lift

Liftul se plateste in functie de numarul de persoane sau de suprafata apartamentului?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:18, 9 Iulie 2016
Liftul are doua componente: mentenanta lui se plateste dupa cota indiviza de proprietate iar energia electrica pentru functionarea lui dupa numarul de persoane.

In conditii speciale pot fi scutiti de la utilizare cei de la parter si mezanin sau chiar etajul 1..
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2016
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Adica, daca pentru lift exista contor separat si curentul electric repartizandu-se dupa numarul de persoane, pentru aceasta componenta din utilizarea ascensorului persoanele de la parter, mezanin, etajul 1 pot cere scutirea de plata a cotei de energie electrica.

Daca nu exista contor, atunci se poate estima un consum al liftului .... sau plateste toata lumea la gramada.

Dar factura de service, asa cum vine ea denumita "pentru ascensor", se repartizeaza pe cota-parte indiviza si e repartizata tuturor apartamentelor, indiferent la ce nivel se afla, indiferent daca sunt sau nu sunt prezenti in locuinta in luna respectiva locatari.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2016
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lift si cheltuieli comune buigaa buigaa Din ce am citi am inteles ca se plateste liftul si daca stau la parter,dar se plateste dupa nr. de persoane sau dupa suprafata apartamentului ? La fel si ... (vezi toată discuția)
Reparatie lift castelanul castelanul la reparatie lift cheltuiala se imparte pe apartament sau pe nr.de persoane?cum e mai corect ?si daca se poate ,de ce? Ar mai fi ceva-se imparte de la et.2 ... (vezi toată discuția)
Exceptarea de la plata a energiei electrice aferente ascensorului pentru persoanele de la parter este la latitudinea adunarii generale? bsterea bsterea Buna ziua. Locuiesc la parter de 3 ani. Am un copil mic de 4 ani. De cand ma stiu in blocul acesta platesc curentul pentru lift. Am intrebat de ce? Mi s-a ... (vezi toată discuția)