avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie cotizatie 25 ani
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie cotizatie 25 ani

Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti daca sora mea care este nascuta la data de 06.11.1958 si are o vechime in munca de 25 ani si 5 luni poate beneficia de pensie, orice fel de pensie sau de ajutor social.
Mentionez ca a avut pensie de invaliditate de gradul 3 pt o perioada de 11 ani, dar la ultima revizuire s-a constatat ca este apta de munca, ea suferind in continuare de diverse afectiuni care-i limiteaza capacitatea integrala de munca si desi a cautat un loc de munca, nu a angajat-o nimeni.
A lucrat la diverse societati comerciale , dar nu cu carte de munca.La inceput i s-a tot spus ca o angajeaza pt o perioada de proba de 1-3 luni, iar la expirarea termenului, desi isi onora obligatiile cum se cuvine, i se spunea ca nu corespunde. Acesta este un principiu foarte des intilnit in relatiile dintre angajati si angajatori.
Va multumesc foarte mult !
Cel mai recent răspuns: copilarosul , utilizator 15:21, 10 Iulie 2016
1. Pentru o femeie nascuta in noiembrie 1958 varsta standard de pensionare este de 61 de ani si 3 luni, stagiul complet de cotizare este de 31 de ani si 3 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Deoarece indeplineste conditia stagiului minim de cotizare poate solicita pensie pentru limita de varsta la 61 de ani si 3 luni, in februarie 2020.

3. Ar putea beneficia de pensie anticipata partiala daca ar avea un stagiu de cotizare de 31 de ani si 3 luni.

4. - Pentru ajutorul social cititi pe:
[ link extern ]

- Ce scrie acolo este valabil pentru toate primariile din tara.
Va multumesc foarte mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata? constantin29 constantin29 Buna ziua,mama mea a lucrat 11 si 10 luni la o firma de tesatorie ,avand grupa 2-a de munca. Varsta ei este acum de 58 ani. Intrebarea mea ar fi daca se poate ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata silvia1958 silvia1958 Buna Ziua .. ma numesc Silvia Am fost in pesie de boala de gradul 2 din luna a -12 -a 2006 . Am 27 ani si 9 luni lucrati . In 4 februarie 2013 implinesc ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare aurelia50 aurelia50 Buna ziua, Numele meu este Aurelia, sunt nascuta in luna octombrie anul 1958, am 30 de ani de vechime si as dorisa stiu cand pot iesi la pensie. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)