avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nedumerire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nedumerire

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in situatia urmatoare:
Am gasit un telefon mobil pe malul unui rau pe la orele 20,30.Ulterior am aflat ca ar fi al unui copil care nu mi-a inspirat incredere c-ar fi al sau desi am parcurs vreo 200m plansetul sau care semana cu un scancet nu m-a convins..A venit maica-sa care m-a porcait groaznic folosind cele mai vulgare expresii si n-am cedat, la scurt timp dupa plecarea doamnei , a aparut sectoristul, 21,00- 21,30, care mi-a zis sa-i predau telefonul, am raspuns ca nu-l dau momentan si ca-l voi preda maine la postul de politie, cand voi aduce si plangerea prin care doamna m-a calomniat vulgar.Sectoristul mi-a dat o citatie pt a doua zi in calitate de faptuitor. A doua zi merg la post, si astept cam mult, deoarece, era inauntru minorul mama sa si varul sau, minor, care au fost audiati, indrumati, cercetati... nu stiu exact, dar banuiesc ca au fost ajutati de politist sa faca plangerea, tinand cont ca eu seara i-am stirbit orgoliul prin refuzarea de a-i inmana telefonul. Prin urmare, dupa vreo 2 saptamani sunt instiintata ca sunt sub urmarire penala la Parchet conform Articolelor:.97; 208/209; 70 alin.4, p.e;10p.1si 228 /3, indice 1din Codul de procedura penala. Deci cu alte cuvinte sunt invinuita de furt calificat din cele spuse de politist. Am mai dat o declaratie cu privire la cum au decurs lucrurile, pe care a scris-o politistul pe un formular special si mi-a comunicat ca nu am voie sa parasesc localitatea timp de 3 zile .
Ce ma sfatuiti sa fac ? Multumesc din suflet.O zi buna!
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 21:43, 18 August 2009
Ciudata intamplare. Din punctul meu de vedere aveati dreptate sa nu i-l predati , ci sa il predati politiei. Insa, vedeti dvs. , incercand sa facem bine ..sa fim corecti, de multe ori se introarce impotriva noastra acest fapt. V-ati complicat.In mod norma l ar trebui ca pustiul sa fi facut dovada faptuli ca telefonul ii aprtinea. Era simplu, sa va fi spus ce nr. de telefon are..presupun ca avea inserata si o cartela. Acest lucru ar fi rezolvat problema.Daca stia, era ok, daca nu , aveati dreptate sa il predati politiei.
Doamna,daca lucrurile stau asa cum le-ati relatat,infractiunea s-ar putea referi la faptul ca nu ati predat bunul gasit organelor de politie.Insa,intrebarea mea este daca l-ati gasit (telefonul ) deci ca si cum ar fi fost pierdut sau uitat,cum de v-a zarit copilul cu pricina?Oare ,ne putem intreba astfel?Talharie nu a fost,pt.ca nu l-ati deposedat cu forta.Insa ramane de clarificat cum a ajuns telefonul in posesia dvs ?Cum va explicati ca desi telefonul a fost gasit de dvs.,coincidenta a facut ca propietarul sa se afle acolo?Sunt intrebari pe care anchetatorii vi le vor pune.Din moment ce vi s-a luat declaratie pe formular tipizat s-a inceput urmarirea penala.Mai mult decat atat s-a luat si masura preventiva impotriva dvs.Neaparat,angajati-va avocat.
Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
andymaurul, utilizator
Propietarul venea sa-l caute, iar eu il aveam in mana, pt ca nu mi s-a parut anormal. Dar pe acolo vara trec zeci de copii, telefonul valora cam mult, si pe moment am gandit ca nu poate apartine unei familie care traieste din alocatie.
Si atunci anchetatorii pe ce si-au intemeiat acuzarea?Va spun eu pe ce.Pe faptul ca acel copil a realizat ca este telefonul lui,se afla la dvs,si-a chemat mama in ajutor (o reactie absolut normala) iar mama a chemat politistul (o reactie la fel de civilizata si normala).Din moment ce politistul v-a solicitat telefonul (are tot dreptul),acesta in urma cercetarilor efectuate (solicita actele telefonului,verifica nr.de telefon din aparat,etc) stabilea starea de fapt si clarifica situatia.Refuzul dvs.adresat politistului a creat intima convingere anchetatorului ca lucrurile au stat cu totul altfel.De aceea exista politisti,nu pt.a-i sfida,ci pentru a colabora cu ei.Tot nu inteleg de ce nu i-ati dat telefonul politistului.Inca o data va sfatuiesc sa consultati unavocat.
Corecte observatiile.Daca bunul era gasit, asa cum sustineti ,trebuia sa-l predati politistului...ori dvs. nu a-ti facut acest lucru...cercetarea de catre politie pentru furt mi se pare intemeiata.:)

Alte discuții în legătură

Probleme dupa ce am gasit un iphone sorin6000 sorin6000 Am gasit un iphone, in iarba, sub o banca, la un complex sportiv. Acesta era codat, deci nu am putut sa intru in meniu pentru a afla eventuale date/numere de ... (vezi toată discuția)
Abuzuri Paull24 Paull24 In urma cu cateva luni o domnisoara ametita si-a lasat telefonul pe o masa de afara si ea a plecat cu alte probleme. Toate bune si frumoase pana cand eu si un ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor lilian2 lilian2 Va rog sa ma ajutati In urma unui proces indelungat, in sentinta civila am obtinut custodia in comun, si program de vizita minor ,primul si al treilea ... (vezi toată discuția)