avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nedumerire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nedumerire

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in situatia urmatoare:
Am gasit un telefon mobil pe malul unui rau pe la orele 20,30.Ulterior am aflat ca ar fi al unui copil care nu mi-a inspirat incredere c-ar fi al sau desi am parcurs vreo 200m plansetul sau care semana cu un scancet nu m-a convins..A venit maica-sa care m-a porcait groaznic folosind cele mai vulgare expresii si n-am cedat, la scurt timp dupa plecarea doamnei , a aparut sectoristul, 21,00- 21,30, care mi-a zis sa-i predau telefonul, am raspuns ca nu-l dau momentan si ca-l voi preda maine la postul de politie, cand voi aduce si plangerea prin care doamna m-a calomniat vulgar.Sectoristul mi-a dat o citatie pt a doua zi in calitate de faptuitor. A doua zi merg la post, si astept cam mult, deoarece, era inauntru minorul mama sa si varul sau, minor, care au fost audiati, indrumati, cercetati... nu stiu exact, dar banuiesc ca au fost ajutati de politist sa faca plangerea, tinand cont ca eu seara i-am stirbit orgoliul prin refuzarea de a-i inmana telefonul. Prin urmare, dupa vreo 2 saptamani sunt instiintata ca sunt sub urmarire penala la Parchet conform Articolelor:.97; 208/209; 70 alin.4, p.e;10p.1si 228 /3, indice 1din Codul de procedura penala. Deci cu alte cuvinte sunt invinuita de furt calificat din cele spuse de politist. Am mai dat o declaratie cu privire la cum au decurs lucrurile, pe care a scris-o politistul pe un formular special si mi-a comunicat ca nu am voie sa parasesc localitatea timp de 3 zile .
Ce ma sfatuiti sa fac ? Multumesc din suflet.O zi buna!
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 21:43, 18 August 2009
Nu i-am dat telefonul politistului, pt ca eram inca sub socul produs de mama minorului care de fapt a venit vreo 150 m improscandu-ma cu noroi imi ordonase sa-i dau telefonul, si l-a refuzul meu a inceput sa ma improaste cu noroi iarasi , adresandu-mi la drumul public expresii obscene si vulgare, sosirea d-lui la doar cel mult 10 minute mi-a creat suspiciuni, faptul ca mi-a spus din art. 216 ,doar prima fraza si aceea pe un ton f ridicat, iar la ora 21 mi se pare cam deplasat sa te prezinti ca politist la domiciliul unui bolnav cu probleme psihice pt ca fiica sa comisese o astfel de situatie.Si faptul ca atunci cand l-am intrebat pe politist daca e corect ca doamna sa-mi murdareadsca in felul acesta imaginea mi -a spus ca n-are importanta, pot sa depun maine o plangere atunci mi s-a parut partinitor politistul si am decis tot maine sa predau si telefonul.
Doamna,in interesul aplicarii legii,nu consider ca ora 21 este o ora tarzie pentru situatia data.Aveti tot dreptul sa va adresati cu plangere impotriva mamei copilului,dar nu vad care este abaterea comisa de ea.
Nu inteleg de ce era deplasat ca politistul sa se prezinte la domiciliul unui bolnav psihic.
Este de netagaduit ca nu puteti folosi in apararea dvs.aceste afirmatii.
In alta ordine de idei,de unde stiti ca familia copilului traieste din alocatie????
Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
andymaurul, utilizator
Din pacate cunosc situatia familia f. bine .Iar anul trecut copilul a luat un telefon de la copilul unui vecin si dupa vreo ora de scandal i l-au aruncat peste noapte la poarta.In ziua aceea copiii jucandu-se impreuna.
Iar acest aspect pe care dvs.ilaratati poate fi invocat in apararea dvs.?Cu atat mai mult trebuia sa va feriti de a avea probleme cu aceasta familie,daca aveati informatii de genul celor aratate.
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2009
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme dupa ce am gasit un iphone sorin6000 sorin6000 Am gasit un iphone, in iarba, sub o banca, la un complex sportiv. Acesta era codat, deci nu am putut sa intru in meniu pentru a afla eventuale date/numere de ... (vezi toată discuția)
Abuzuri Paull24 Paull24 In urma cu cateva luni o domnisoara ametita si-a lasat telefonul pe o masa de afara si ea a plecat cu alte probleme. Toate bune si frumoase pana cand eu si un ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor lilian2 lilian2 Va rog sa ma ajutati In urma unui proces indelungat, in sentinta civila am obtinut custodia in comun, si program de vizita minor ,primul si al treilea ... (vezi toată discuția)