avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare pronuntata in recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare pronuntata in recurs

Luat direct de pe siteul trbunaluui in cauza

09.11.2012
Complet: RP2+minori nearestati
Tip solutie: Admis recurs
Solutia pe scurt: Admite recursul. Casează în parte în latură penală sentinţa atacată. Reduce pedeapsa aplicată inculpatului de la 1 an închisoare la 6 luni închisoare. Reduce termenul de încercare pentru inculpat de la 3 ani la 2 ani şi 6 luni închisoare. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei atacate. Definitivă.

din 2012 lucrez , dar am semnat o "de comun acord" pana pe 01 septembrie ... daca are vreo relevanta ...
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:57, 24 Iulie 2016
nu se intelege nimic din mesajul dvs., cel putin eu nu inteleg
cred ca vreti sa stiti ce sansa aveti de remediere?
ati facut un recurs vad si vi s-a admis recursul in parte reducandu-se atat pedeapsa cat si termenul de incercare.ce doriti sa mai faceti?
Mii de scuze , am pus gresit anuntul

sunt curios cand pot face o cerere de "prescriere" a cazierului meu
Banuiesc ca intrebarea se refera termenul de reabilitare.
In cazul suspendarii conditonate a executarii pedepsei, termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, respectiv 09.11.2012 in cazul dvs.
Daca in inauntrul termenului de incercare de 2 ani si 6 luni nu ati savarsit o noua infractiune si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei , intervine reabilitarea de drept conform art 86 din acelasi cod.
Daca au fost indeplinite conditiile aratate, atunci ar trebui ca pedeapsa aplicata sa nu mai figureze in cazierul dvs.
Mergeti la Serviciul Cazier Judiciar si solicitati eliberarea unui certificat de cazier judiciar.

Art. 86 ( cod penal 1969)
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei

Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen. din 1969- termen si conditii andreimarinau andreimarinau Buna seara, As dori sa cunosc informatii despre cand s-ar produce reabilitarea de drept si care ar fi procedura de a o obtine(cui ma adresez si in cat timp ... (vezi toată discuția)
Reabilitare Boace-Badita Boace-Badita Dupa cat timp cazierul apare curat?Sunt 14 luni inchisoare cu suspendare...in data de 26/03/2013. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept- cazier- procedura Roby11 Roby11 Buna ziua, Am fost condamnat la 9 luni cu suspendare si 2 ani de incercare. decizia a fost definitiva si irevocabila pe data de 24 oct.2012. Credeti ca ... (vezi toată discuția)