avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia pentru copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia pentru copil

se pierde alocatia copilului daca nu sau depus la timp actele?
cand se pierde dreptul la alocatia si dupa cat timp?
exista un singur termen la care face referire

art 5 alin3 din normele de aplicare ale legii

Copia certificatului de naştere al copilului va fi depusă în termen de 30 de zile de la eliberarea acestuia, dar nu mai târziu de 12 luni de la naşterea copilului, în caz contrar dreptul la alocaţia de stat pentru copii se suspendă până la depunerea acestuia, cu reluarea plăţii drepturilor restante.

Art. 10

(1)Dreptul la alocaţia de stat pentru copii se stabileşte începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.

prin urmare nu se pierde acest drept/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce drepturi beneficiaza mama unui nou nascut? lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti de ce drepturi beneficiaza mama unui nou nascut,ce acte sunt necesare pentru a beneficia de aceste drepturi si unde ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil pana la 2 ani utilizator86 utilizator86 As dori sa va intreb. Eu am nascut la inceputul lunii iunie si pentru luna in curs nu am primit alocatie pentru copil. de ce? Am primit incepand cu iulie. ... (vezi toată discuția)
Termen depunere dosar alocatie de stat pentru copii si indemnizatie pentru cresterea copilului Oana_Pascu Oana_Pascu Buna ziua, Am nascut in data de 29.03.2016 si din neglijenta am depus dosarul pentru acordarea alocatie de stat pentru copii abia in data de 07.07.2016, ... (vezi toată discuția)