avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

buna seara,

Vreau sa divortez de sotia mea in urma scandaluriilor si neintelegeriilor neincetate, dar avem impreuna un copil in varsta de 8 luni, din cate am inteles statul inclina sa ofere copilul mamei.Sunt propietarul unui imobil.Daca tatal meu demonstreaza ca ne poate intretine as putea lua copilul? Daca nu, statul ma poate obliga ca, pe langa plata pensiei alimentare(la ce suma s-ar ridica daca nu inregistrez nici un venit) sa-i ofer o locuinta unde sa stea ea si copilul?.
O seara buna
Cel mai recent răspuns: alex9210 , utilizator 04:38, 15 Iulie 2016
Având în vedere vârsta minorului de sub 1 an, șansele înclină să-i fie stabilit domiciliul la mamă.

În caz că mama nu are casă și nici rude să o primească cu copilul, instanța va ține cont de raportul de anchetă socială, și va stabili locuința minorului la părintele care îi poate oferi copilului condiții măcar la limita decenței.

Pensia de întreținere se va raporta la salariul minim pe economie, și va fi în cuantum de aproximativ 231 lei, dacă instanța se va raporta la minimul NET pe economie(925 lei).
Tinand cont de varsta minorului domiciliul acestuia va fi stabilit la domiciliul mamei iar autoritatea parinteasca se va exercita in comun de ambii parinti.Faptul ca nu realizati venituri nu va ajuta chiar daca primiti ,,alocatie'' de la tatal dvs.
Obligatia de intretinere nu include asigurarea unei locuinte pt copil, cu atat mai putin pt mama.

Neavand venituri e greu de crezut ca veti putea lua copilul la locuinta dvs. Varsta minorului este un alt criteru pt care nu aveti sanse sa luati copilul la dvs.

Ceea ce aveti de facut este insa sa va ganditi la binele copilului, la interesul lui, unde este cel mai indicat sa stea spre a beneficia de securitate emotionala si materiala.
Va multumesc de raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliul copilului dupa divort intentat de mama Simona135 Simona135 Buna ziua, As avea si eu nevoie de cateva recomandari , pentru care v-as fi foarte recunoscatoare, si pentru care va multumesc anticipat . In urma ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minori Luizik Luizik Ce șanse am sa raman cu ambii copii după divorț? Mentionez ca am un loc de munca sigur si domiciliul stabil si personal...si am condiții sa ii cresc ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului acordată tatalui danielcioca danielcioca Buna ziua. As dori si eu sa stiu ce șanse reale are un tata sa obțină custodia copiilor in condițiile in care nu e vorba de mama denaturata sau alte ... (vezi toată discuția)