avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort

Buna seara, sotul meu este plecat de aproximativ 8 ani in strainatate, perioada in care am comunicat ocazional prin intermediul telefonului , am posibilitatea de a divorta fara prezenta lui? Precizez, a trimis bani foarte rar si sume modice.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:40, 10 Iulie 2016
Nu conteaza daca sotul este prezent sau nu important este ca procedura de citare sa fie realizata cu acesta fie prin citarea la domiciliul actual din strainatate ,fie prin citarea acestuia la un domiciliu ales.Variante exista adresati-va unui av pt o consultatie.
~ Conținut șters la cerere ~
In cazul in care sotul nu se prezinta spre a-si exprima acordul pt desfacerea casatoriei (la notar sau la starea civila- doar daca nu aveti copii minori), nu aveti decat varianta unui divort in instanta. Va dura mai mult pana va fi citat in strainatate, dar apoi se va rezolva in cateva termene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters319545 ContSters319545 Buna ziua! Doresc sa divortez. Sotul meu a plecat in strainatate, si doresc sa depun actele de divort in lipsa lui, deoarece nu ne vom intelege de comun acord ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dar nu stiu cum fulgeru fulgeru sunt o fata care m-am casatorit in urma cu un an, acum vreau sa divortez, precizez faptul k imediat dupa casatorie sotul meu a plecat in israel, m-ar interesa ... (vezi toată discuția)
Divort unul din soti plecat din tara stanceni stanceni Buna ziua As dori sa ma sfatuiti ce sa fac in urmatoarea situatie: sunt casatorit de cateva luni si sotia mea a plecat din tara. Din cauza unor neintelegeri ... (vezi toată discuția)