avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Merita sa dau in judecata pentru despagubiri terenuri?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Merita sa dau in judecata pentru despagubiri terenuri?

Buna ziua! Am sa prezint mai jos cele 2 nedumeriri ale mele, in fiecare din cazuri fiind vorba de o suma de bani semnificativa

Am un dosar la ANRP de foarte multi ani si, in acest timp, nu s-a intamplat nimic concret. E bine sa astept solutionarea acestuia de catre ANRP sau sa dau in judecata institutia ANRP-ului? Mi-ar placea sa stiu o durata aproximativa in care pot primi despagubirile in judecata, nu stiu cat dureaza astfel de procese

De asemenea, am dosarul unui alt teren la Primarie si refuza sa mi-l trimita la ANRP, prin raspunsuri evazive la cereri. De exemplu, unul din motive este ca Primaria mi-a emis un titlu de proprietate pe 1/3 din teren(terenul oferit la schimb era devalorizat de 1000 de ori). L-am refuzat si autoritatile nu iau in considerare raspunsul meu .Aceasta situatie este de 4 ani si , in cazul ipotetic in care dosarul va ajunge maine la ANRP , va fi printre ultimele. Ar fi justificata cererea de despagubiri in instanta?

Multumesc anticipat pentru amabilitate si timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:24, 10 Iulie 2016
Prin "nimic concret"la ce va referiti, nu ati primit niciun raspuns de x ani sau ati primit raspuns si nu sunteti multumit?
Daca nu actionati ANRP in instanta cel mult vor avea sanse sa se bucure de despagubiri nepotii si stranepotii dvoastra.
Cu o hotarare judecatoreasca definitiva veti putea executa ANRP, cu adresele de corespondenta veti putea cel mult doar sa faceti autoritatile sa zambeasca sau nici macar atat.

In privinta meritatului merita doar in cazul in care valoarea despaguburilor este mai mare decat valoarea terenurilor si cheltuielile de judecata.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iulie 2016
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un raspuns de retrocedare legea 247/2005 corinai51 corinai51 Buna ziua, Va rog sa imi dati un sfat la urmatoarea problema; Mama mea a depus o cerere de retrocedare in baza legii 10/2001, la primaria din Pitesti, ... (vezi toată discuția)
Problema dosar despagubire legea 10/2001 anrp danxkx danxkx Buna ziua, Speta este urmatoarea: - Obiectul dosarului este un teren de 3200 mp aflat in intravilanul unui municipiu, autorul fiind expropriat in 1967 ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren + anulare titlu de propritare eumihai15 eumihai15 Bine v-am gasit! Am mostenit un teren de 5 000 de mp. in zona A a orasului din care sunt. Primaria mi-a emis titlu de proprietate doar pentru 1800 mp in ... (vezi toată discuția)