avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... motivare in vacanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

motivare in vacanta

Intr-un dosar s-a data solutia care apare pe site in 10 mai.Au trecut 2 luni de atunci si nu am primit sentinta motivata.Mai pot spera sa o primesc in timpul vacantei sau numai dupa?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:41, 10 Iulie 2016
Formulati cerere de urgentare a redactarii hotararii avand in vedere ca au trecut mai mult de 30 de zile de la pronuntare ( art.426 al.5 .c.proc.civ.)
Intr-adevar in aceasta perioada se redacteaza si se comunica hotararile mai greu ca pana acum , insa depinde de instanta, de complet, de concediu etc., cu toate acestea e indicat sa formulati cererea.
Multumesc!
Sunt frecvente cazurile in care motivarea unor hotarari a durat intre 7-8 luni si chiar mai mult,urmati sfatul primit in postarea anterioara si eventual formulati si un memoriu catre presedintele instantei respective,
Termenul de 30 zile prevazut de art.426(5)NCPC este un termen de recomandare, nu exista sanctiune daca nu este respectat de judecator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se trimite o sentinta acasa Biianca Biianca Buna ziua. as avea si eu o intrebare la dumneavoastra. pe data de 01.06.2016 am terminat un proces in care s-au dat 30 de zile de la comunicare pentru ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva. ContSters336686 ContSters336686 Buna seara, as dori sa stiu cat timp dureaza sa ajunga o hotarare judecatoreasca daca divortul a fost de comun acord...Multumesc !!! (vezi toată discuția)
Care este termenul maxim pentru redactarea unei hotarari judecatoresti?? cosmin2112 cosmin2112 Buna ziua! As dori sa aflu daca exista posibilitatea de a intra in posesia unei hotarari judecatoresti definitive.ultimul termen a avut loc pe data de ... (vezi toată discuția)