Am intalnit raspunsuri la problematica functionarii legale a com. ex.al asoc. de proprietari in care se afirma ca in situatia in care au fost alesi de ex. 7 membri iar apoi 3 au renuntat comitetul poate functiona cu 4, intrucat este respecatata conditia legala ca nr. membrilor sa fie cel putin 50%+1 din nr. initial de membri alesi.Aplicand calculul obtinem 4,5 adica rotunjit 5, ceea ce inseamna ca nu este indeplinita conditia!!
Acel "50%+1" are sensul de "peste jumatate", sau "majoritate" si nu este cazul sa discutam de zecimi, sutimi...
Dar nimeni nu opreste asociatia de proprietari, presedintele asociatiei... sa convoace adunarea generala chiar daca din 11 membri si-a dat demisia numai unul.
Dar daca din 11 au ramas 6 in comitet, acesta poate functiona legal pana la urmatoarea adunare generala. Cum adunarile generale se tin obligatoriu cel putin odata pe an, iar demisiile normal se intampla la multe luni dupa alegeri, mai pot ramane doar cateva luni pana la convocarea adunarii generale urmatoare.
Daca ar fi toti 7 in comitet si s-ar vota intr-o chestiune oarecare cu 4 voturi "pentru" si 3 "impotriva", atunci chestiunea se spune ca a fost votata si se pune in practica.
S-a votat cu majoritate de voturi.
Daca pleaca 3 si raman 4, inseamna ca a ramas majoritatea.
Stimata Elga pai daca pleaca 3 si raman 4, com. executiv nu poate functiona in aceasta formula penru ca 4 este un nr.par si vedeti dvs., cf. prevederilor legii" comitetul ex. este format dintr-un nr impar de membri alesi in A.G. a asociatiei de proprietari ".