avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daca nu fac succesiunea la timp
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daca nu fac succesiunea la timp

daca nu se face succesiunea la timp ce se intampla ? si daca dupa deces ramane o casa cumparata doar cu document de mana pe vremea lui ceausescu cum se poate mosteni?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:30, 10 Iulie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Succesiunea se poate face oricand, singurul inconvenient va fi plata in plus a impozitului catre stat de 1% din valoarea masei succesorale dupa trecerea a doi ani de la decesul persoanei.

Pentru casa va trebui initiata o actiune in instanta de judecata pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de instrainare. Altfel proprietatea nu poate fi intabulata si mostenita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune zoltan_zoltan zoltan_zoltan Buna ziua, daca singurii mostenitori ai defunctului meu socru sunt sotia lui si fiica lor, mai este nevoie sa se faca succesiunea intre ele in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Taxa de mostenire mdogaru27@yahoo.com mdogaru27@yahoo.com tata a decedat de 11 ani ,are 2 copii.mama locuieste cu bunica care ia facut act pe casa ei.tata a avut o casa inainte de casatorie neterminata cu 1000 mp(la ... (vezi toată discuția)
Costuri succesiune lucian1956 lucian1956 Buna seara, Un numar de mostenitori vor sa mearga la notar pentru o succesiune. Nu sunt probleme intre ei. Problema este ca nu sunt bani pentru aceasta ... (vezi toată discuția)