Buna seara,va rog sa imi spuneti care este procedura prin care se poate solicita virarea pensiei alimentare pe card,fara ca in hotararea de divort sa fie specificat modul in care se face aceasta plata.Deasemenea,as dori sa stiu cum pot afla care este salariulde incadrare al fostului sot,daca acesta refuza sa prezinte un document justificativ.Multumesc!
Apelaţi la un executor judecătoresc, dânsul va intreprinde toate demersurile ca hotărârea să fie executată, bineînţeles, dacă domnul are loc de muncă legal.
Multumesc pt raspuns.Am omis sa precizez ca pana in prezent,a platit lunar pensia alimentara prin mandat postal,insa eu nu stiu niciodata cand i se modifica salariul.Daca se vira in cont,contabilitatea de la institutia lui-e angajat legal- vireaza raportat la salariul pe care il are .Nu stiu daca si in ce mod pot solicita sa vireze aceasta pensie in cont.
Nu mai există o astfel de procedură de poprire și virarea automată a banilor.
Dar, îi dați fostului soț codul IBAN și vi-i depune el direct la bancă, dacă vă este mai comod decât trimiterea prin poștă.
În NCC poprirea se pune numai în caz de executarea silită, în situația că tatăl debitor refuză să plătească de bună voie.
Potrivit NCC, dumneavoastră în calitate de reprezentant legal al creditorului(copilul), nu aveți dreptul legal să solicitați angajatorului, să poprească și vireze într-un anume cont bancar obligația de întreținere care este pusă în sarcina debitorului(angajatul).
Mai bine solicitati marirea pensiei. Nu aveti de platit nicio taxa, iar model de cerere gasiti pe net. Solicitati instantei sa faca adrese la institutia la care lucreaza, la directia taxe si impozite si la anaf. Daca banuiti ca ar putea avea o firma interesati-va la Registrul Comertului. Daca are proprietati si banuiti ca are ceva inchiriat verificati. Cu ocazia acestei cereri solicitati si virarea in cont a pensiei.
Daca exista motive de majorare a pensiei aceasta se majoreaza de la data introducerii cererii. Prin urmare, daca acesta e cazul, cu fiecare luna care trece pierdeti posibilitatea de a primi pensia majorata.