Buna seara,va rog sa imi spuneti care este procedura prin care se poate solicita virarea pensiei alimentare pe card,fara ca in hotararea de divort sa fie specificat modul in care se face aceasta plata.Deasemenea,as dori sa stiu cum pot afla care este salariulde incadrare al fostului sot,daca acesta refuza sa prezinte un document justificativ.Multumesc!
Vă spun eu, că nu o să vă spună, nici nu le permite legea. Apoi contabilitatea și plata salariaților se face de către Protopopiatul de care aparține, nu de a anume Episcopie/Mitropolie.
Protopopiatele plătesc salariile clericilor și auxiliarilor în numerar, nu prin card/cont bancar.
Salariul majorității preoților este de 1200 lei NET, însă numai în acte pentru mulți, cei din parohiile mici de la sate, încasează lunar mult mai puțin. Cei de la orașe îl scot integral lună de lună.
Cea mai bună cale de rezolvare a neînțelegerilor a fi să negociați o sumă fixă și predictibilă pentru fiecare lună de plată.
Dacă luați ca reper 1200 lei NET ca o medie lunară, ar fi 300 lei pensie întreținere. E doar un exemplu.
Poate are o parohie săracă, cu probleme financiare de unde încasează numai 925 lei drept salarial lunar., sau una de gradul 1, cu un salariu de 1400 net, sau 1700 net.
Dar, toți cei cu salariu de peste 1200 lei net, au și funcție de răspundere(protopop ,consilier eparhial, secretar, jurist, asistent social, inspector bisericesc...). Deci nu e cazul în situația fostului soț din câte ne-ați precizat.