avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor 2016
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor 2016

Buna ziua,

Potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor,
Art. 16. – (1) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 si art. 9 alin. (4) si (5) inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).
Intrebare:
Veniturile din pensii pot fi invocate de ANPIS ca temei al suspendarii platii indemnizatiei, in sensul art. de mai sus sau sunt aplicabile prevederile art.16 pct. (3) “Prin exceptie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii: a) primeste diverse sume in baza legii, (...)”

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 11 Iulie 2016
Art.16 din OUG 111/2010 invocat de dvs are urmatorul continut in prezent :

(1) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) încetează cu ziua următoare celei în care:
b) a avut loc decesul copilului.
a) copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
c) abrogată.
----------Lit. c) a alin. (1) al art. 16 a fost abrogată de pct. 15 al art. I din LEGEA nr. 66 din 19 aprilie 2016 publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 304 din 20 aprilie 2016.

In opinia mea, veniturile din pensii nu pot fi invocate de ANPIS ca temei al suspendarii platii indemnizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cresa si locul de munca alexandrasmih alexandrasmih Buna ziua, Baietelul meu va merge la o cresa de stat la 1 an si 6 luni. Atunci cand va implini 1 an si 10 luni, ma voi intoarce si eu la serviciu. In aceste ... (vezi toată discuția)
In concediul de crestere copil se pot obtine venituri fara a fi suspendata indemnizatia? valineli valineli buna ziua, anul trecut ati publicat un articol referitor la acordarea indemnizatiei de crestere copil - modalitati de calcul, conditii, acte necesare. de ... (vezi toată discuția)
Incasare facturi din urma, in perioada de crestere copil Laura-Valentina Magori-Craiovan Laura-Valentina Magori-Craiovan Stimati colegi avocati, Va rog sa ma ajutati cu o opinie la o problema personala. Facturile neincasate si emise pana in intrarea in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)