Potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor,
Art. 16. – (1) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 si art. 9 alin. (4) si (5) inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).
Intrebare:
Veniturile din pensii pot fi invocate de ANPIS ca temei al suspendarii platii indemnizatiei, in sensul art. de mai sus sau sunt aplicabile prevederile art.16 pct. (3) “Prin exceptie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii: a) primeste diverse sume in baza legii, (...)”
Art.16 din OUG 111/2010 invocat de dvs are urmatorul continut in prezent :
(1) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) încetează cu ziua următoare celei în care:
b) a avut loc decesul copilului.
a) copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap; c) abrogată.
----------Lit. c) a alin. (1) al art. 16 a fost abrogată de pct. 15 al art. I din LEGEA nr. 66 din 19 aprilie 2016 publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 304 din 20 aprilie 2016.
In opinia mea, veniturile din pensii nu pot fi invocate de ANPIS ca temei al suspendarii platii indemnizatiei.