avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bani inprumutati fara acte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bani inprumutati fara acte

Buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu un raspuns . Am o cunostinta in varsta , o doamna , care i_a inprumutat unui nepot o suma de bani . O suma destul de mare 45.000 lei . Nepotul dupa ce sa vazut cu banii profitand de buna credinta a doamnei dus a fost . Nu reuseste sa de_a de el sub nici o forma . I_a raspuns o data sotia nepotului la telefon si ia spus sa nu o m_ai deranjeze . Ce ar putea sa faca doamna ? Va multumesc .

Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 18:18, 11 Iulie 2016
E foarte greu sa faca ceva.

Poate incerca un proces dar e foarte posibil sa il piarda.

Sa il cheme la o mediere pe nepot ar fi cel mai bine si sa discute.
Poate se inteleg cumva.
Dacă nu a făcut nici un act este mai greu, Dacă introduce o acțiune în instanță este posibil ca pârâtul să recunoască împrumutul, ceea ce ar fi ideal. Trebuie avut în vedere că o astfel de acțiune se timbrează la valoare, cu excepția cazului în care există condiții de obținere a unui ajutor public judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani imprumutati anad90 anad90 Este posibil sa recuperez o suma de bani imprumutata unei persoane fizice ? banii au fost trimisi prin moneygram si am chitantele pastrate. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Contract de imprumut fara garantii,abuz de incredere sau inselaciune? addy addy Am si eu o problema pt care v-as multumi din suflet daca m-ati ajuta cu niste informatii:Un prieten f bun a imprumutat suma de 10000 euro de la o cunostinta ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie CRM2013 CRM2013 Cum pot recupera o suma datorata de catre o persoana , care a fost si angajat al firmei ? Suma respectiva reprezinta un imprumut intre noi , pe care doresc ... (vezi toată discuția)