avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rutiera art 44/2 din OUG 105/2002
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rutiera art 44/2 din OUG 105/2002

Buna ziua.
As dorii sa va consult in urmatoarea problema:
Astazi (11.07.2016) in jur de ora 15:40 am fost oprit si sanctionat pentru ca si citez : "a condus autovehiculul marca ford cu nr de inmatriculare .......... pe e79 bumbesti jiu(atentie la locul constatarii este trecut dn66 in apropriere de un restaurant), din directia petrom bumbesti jiu spre targu jiu fara a avea in functiune luminile de intalnire pe dimpul deplasarii.
Ca si incadrare am fost incadrat la art 44/2 oug105/2002 si sanctionat de art 10819/ oug195/2002 daca exista ce este mai inainte mentionat deoarece nu se prea intelege precum nici numele agentului care m-a sanctionat pe langa asta am atras atentia agentului ca au mai trecut si alti participanti la trafic care aveau probleme la sistemul de iluminare sau la fel ca si mine nu il aveau aprins acesta specificand la mentiuni doar "au mai trecut inca 10 masini" si spunandu-mi verbal ca nu poate sa ii opreasca pe toti deoarece ar face haos acolo.....
Am semnat ca am luat la cunostinta si am achitat si amenda pentru a nu avea probleme.
Intrebarea mea este daca exista vreo posibilitate de contestare si o posibilitate de castig in acest sens. Mentionez ca nu au fost opriti alti martori si nu a mai semnat nimeni in afara de mine si agentul constatator.
Nu vreau sa fiu inteles gresit nu am nimic cu cei care isi fac treaba.... am treaba cu cei care si-o fac selectiv mai ales ca saptamana trecuta pe acest autovehicu a fost facuta plangere ca fac transport "ilegal" intre cele doua localitati acesta fiind asigurat in totalitate de firma.... fiind oprit de 2 ori pentru a clarifica + drum catre politie pentru declaratie iar acum imi pare can suspecta aceasta actiune!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:15, 19 Iulie 2016
Vinerea inainte incidentului am fost chemat pentru solutionarea unei asa zise plangeri aflate pe masina, cum ca as face transport de persoane din localitatea x in y.
Fiind oprit de catre un echipaj de 2 ori intr-o saptamana pentru acest lucu.
Am prezentat si motivat ca cei care erau cu mine in masina imi erau colegi de servici, ca autoturismul nu imi apartinea si ca drumul era suportat de firma la care lucram.
Mi s-a solicitat nr de telefon si am dat o declaratie pentru cele spuse mai sus.
Plangerea era facuta cel mai probabil "la misto" din ce am inteles.... dupa ce am rezolvat cu aceasta plangere mi s-a spus ca nu voi mai fi oprit. Iar luni dupa ce am plecat de la locul de munca am fost oprit la nici 200 de m pentru motiv ca am circulat fara luminiile de intalnire fiind si la prima abatere. (Amenda a fost data de politia orasului in care lucrez si nu cea din orasul unde locuiesc care m-a oprit pentru asa numita falsa plangere.

In cazul in care amenda a fost achitata nu se mai poate face nimic ?
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2016
Admin, administrator
In cazul in care amenda a fost achitata nu se mai poate face nimic ?

Ba da, contestati daca aveti motive, iar banii pe care i-ati dat deja vi se vor restitui sau compensa cu alte datorii.
Numerotarea drumurilor europene au si o numerotare in categoria drumurilor nationale.
Pe drumurile europene si nationale aveti obligatia sa circulati si ziua cu faza de intalnire (scurta) aprinse. Sansele sunt reduse pentru anularea procesului verbal de contraventie.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luminile led Nikolae1 Nikolae1 Buna ziua! De curand, am in dotare de la firma unde lucrez, un autoturism echipat cu lumini LED. Intrebarea mea este daca pot folosi doar aceste lumini, pe ... (vezi toată discuția)
Codul rutier - folosire faza de intalnire valsib valsib Buna ziua am o nelamurire faza de intilnire se foloseste pe timp de zi pe autostrazi,drumuri nationale europene,(si nationale?) deci si pe cele nationale ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contravenție completat ilizibil. care sunt costurile contestației, și ce șanse de câștig credeți că am? Paul787 Paul787 Buna seara.In decursul zilei de 12 10 2018,am primit o amendă rutieră de aprox 145 ron.Contraventia se refera la faptul că eu,în orașul Cazanesti ... (vezi toată discuția)