avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Bună seara.Apelez din nou la dvs cu o întrebare legata de pensia anticipata cu/fără penalizare.Concret este vorba despre mama,născută în august '58.Ani de munca 19 și 8 luni,pensionara din 2010 grad handicap 3 cu revizuire anuala.Se poate pensiona anticipat? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:22, 11 Iulie 2016
Nu exista pensie de handicap.
Probabil este vorba despre pensie de invaliditate.
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.
Limita de varsta la 61 de ani si 2 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la un grad de invaliditate la altul buly17 buly17 buna,sunt crina si sunt din mogosoaia,mama mea are 58 de ani si 6 luni,este pensionara anticipata,pe caz de boala,suferind cu inima,azi a fost la comisie de ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta, handicap preexistent calitatii de asigurat pensia pensia Buna ziua, Apreciez mult acest site si de aceea va rog sa ma ajuati. Am 55 de ani, sunt pensionata pentru invaliditate, gradul 3,revizuibila anual, am de ... (vezi toată discuția)
Pensie medicala nerevizuibila dana-buzuriu dana-buzuriu buna ziua! apelez la dvs pentru mama mea care este nascuta la data de 24.01.1958 si este pensionata medical cu gr II la datta de 24.05.2012, cu un stagiu de ... (vezi toată discuția)