avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incadrare mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incadrare mijloace fixe

firma achizitioneaza o statie de pompare ape uzate monobloc compusa din instalatii hidromecanice (2 electropompe,vane,fitinguri,etc).Valoarea intregii Statii de pompare este de 20.500 euro.La incadrarea ei ca mijloc fix comisia tehnica solicita ca fiecare electropompa sa fie inregistrata separat ca fiind un mijloc fix individual.In factura nu este specificata valoarea fiecarei electropompe.Este corect sa inregistram separat fiecare componenta a statiei de pompare atata timp cat ele au aceeasi durata de utilitate ,functioneaza impreuna,si alcatuiesc un singur corp.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 09:58, 12 Iulie 2016
pe" vremea" mea se inregistra statia de pompare la mijloace fixe si in paranteza se specifica din ce e compusa, evident piesele mari, nu surub sau fitinguri. Nu mai lucrez demult in domeniu si nu cunosc daca regulile s-au schimbat sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiect de inventar vs mijloc fix sub_bass2002 sub_bass2002 Am si eu o intrebare. Am cumparat la firma un calculator in valoare de 2600 ron. Pe factura apar separat pisele ( procesor, boxe, monitor....). Cum ... (vezi toată discuția)
Mentenanta instalatie publica apa potabila alexandrust alexandrust Salutare, Am nevoie de un sfat/idee legat de administrarea, intretinerea si mentenanta instalatiei publice de alimentare cu apa potabila dintr-o ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cladire si utilaje Cineva anonim Cineva anonim Buna ziua. In contabilitate a fost inregistrata initial o cladire cu tot cu utilaje( a fost preluata de la institutia ierarhic superioara). Nu s-a cunoscut ... (vezi toată discuția)