avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare

sant divortat,traiesc in conclubinaj de opt ani. actuala a cumparat o casa modesta in urma cu sapte ani,iar dupa terminarea divortului meu mi-a vandut 1/2 din casa si terenul aferent,cu contract vanzare-cumparare fara nici un fel de clauza. dupa vanzare ampreuna am renovat casa din temelii. acum...relatiile dintre noi s-au deteriorat, iar conclubina vrea sa-mi ia jumatatea inapoi. intreb- poate anula in vreun fel actul? renovarea facandu-se de ambii,ea cu o mare parte din bani si eu cu construirea propriuzisa,ai poate da vreun castig? sau daca ea vrea sa vanda partea ei altcuiva ce pasi trebuiesc urmati?ma poate obliga sa vand si eu?! multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua

aveti aceleasi drepturi ca si ea din momentul vanzarii asupra jumatatilor vandute respectiv teren si casa adica sunteti copropietar.
nu poate anula actul intrucat nu are ce sa invoce in (ne)indeplinirea contractului mai ales dupa 7 ani.
daca vrea inapoi jumatatea vedeti costul actual al imobilului +renovatiile facute si vindeti-o.
poate vinde partea altcuiva partea sa.

Numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj si anulare contract vanzare cumparare myky16 myky16 As vrea sa stiu ce drepturi am asupra unui autoturism achizitionat in timpul casatoriei prin credit bancar obtinut doar de sotia mea (mentionez ca acest credit ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire ionutdaniel04 ionutdaniel04 Buna ziua ,numele meu este Dan si vreau sa stiu daca am drept de mostenire de la tatal meu. Tatal meu a locuit cu bunici si a decedat la varsta de 48 de ani ... (vezi toată discuția)
Într-o curte, doua case cu un singur contuar de electricitate, mi-au vândut o casa cu factura celeilalte case Edithmaria Edithmaria Buna ziua! In septembrie 2019 am cumpărat cu procura o casa făcută in anii \'60 aproximativ. In aceeași curte există o altă casa din anii \'70. Fiecare ... (vezi toată discuția)