avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... registre PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

registre PFA

Buna seara.Am o nelamurire la care sper sa gasesc raspuns sigur ca circula o gramada de versiuni: sunt PFA de putin timp si inca nu stiu sigur ce acte(registre) trebuie sa intocmesc din punct de vedere contabil pentru a fi in regula si pentr a nu ma trezi prea tarziu ca mai e nevoie de ceva?Trebuie doar registrul de incasari si plati sau si altele?Mentionez ca desfasor activitate de comert ambulant. Dupa ce le-am cumparat de la orice papetarie ce pasi trebuie sa mai fac pentru a le inregistra?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adina30iulia , utilizator 15:09, 19 August 2009
Potrivit art. 15 din Legea nr. 300/2004 contabilitatea trebuie tinuta in partida simpla deci registru general de incasari si plati
Persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale tin contabilitatea in partida simpla. Aceasta nu inseamna ca singurele registre pe care trebuie sa le tineti sunt registrul jurnal de incasari si plati si registrul inventar. Acestea au un regim mai special in sensul ca trebuie numerotate, sigilate si inregistrate la Administratia Finantelor Publice de care apartineti.
adina30iulia a scris:

[...] Mentionez ca desfasor activitate de comert ambulant. [...]


Ce fel de comert ambulant faceti? Comert in targuri si piete? Sau comis voiajor? Va intreb pentru a vedea daca aveti nevoie de casa de marcat.

In cazul comertului in targuri si piete trebuie sa aveti si casa de marcat fiscala in cazul comis voiajorilor, nu.
Revenind la intrebarea dumneavoastra, va mai sunt necesare (pe langa cele doua registre speciale) urmatoarele:

- note de intrare receptie si constatare diferente;
- raport de gestiune;
- registru de casa;
- chitantier;
- facturier.
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2009
Iulian MANEA, Contabil
Comert ambulant in targuri si piete.....si mi-am luat si casa de marcat fiscala.Multumesc pentru raspunsuri....pot incepe activitatea pana inregistrez registrele respective la Administratia Financiara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare facturier adina30iulia adina30iulia Buna ziua. Sunt PFA, desfasor activitate de comert, mi-am cumparat chitantier si facturier de la papetarie, deci nepersonalizate si as vrea sa stiu cine imi da ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala iubiritza iubiritza buna ziua, am infiintat o II, profil confectionare si vanzare in piete targuri a bijuteriilor hand made. urmatorul pas este sa invat cum anume trebuie sa tin ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala anca0909 anca0909 Am infiintat o intreprindere individuala neplatitoare de tva cu domeniu de activitate comert online(lenjerii de pat).Intrebarea mea este daca pentru acest tip ... (vezi toată discuția)