avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura neinregistrata pe firma (caz particular)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura neinregistrata pe firma (caz particular)

Buna ziua,

As dori sa achizitionez un produs, si as avea nevoie sa il achizitionez pe firma, insa, doresc sa il folosesc in interes personal, de aceea nu as vrea sa il declar ca si cheltuiala pe firma.

Ar putea exista vreo problema in aceast caz (achizitionez un produs, cu factura emisa pe firma, insa nu declar aceasta achizitie ca o cheltuiala a firmei, ci pur si simplu il platesc din banii mei).

** detaliu important: firma nu este platitoare de TVA.
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 09:33, 13 Iulie 2016
Achizitionati-l! Il pastrati pe stoc fara a-l inregistra pe cheltuieli. E ok.
Perfect! Multumesc frumos!
Cel mai bine vi-l revindeti la acelasi pret de achizitie (plus o marja de 1leu adaos) sa nu incalcati si legea comercializarii produselor.Daca nu-l va gasi pa firma ca si nevoi in scopul desfasurarii activitatii, la un eventual control, se poate considera avantaj si vi-l va impozita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim special tva pentru auto sh Alexandru Caretta Alexandru Caretta Buna seara, Detin un SRL, care are ca domeniu de activitate comertul cu auto second-hand. In general, cumpar masinile de pe un site de licitatii (deci de la o ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva cum inregistrez marfa vanduta? Bravos Bravos Salutari! Mi-am deschis de curand un [b]pfa pe coafor, cod caen 9602[/b], cu impozit la norma de venit, [b]neplatitoare de TVA[/b], fara carte de munca in ... (vezi toată discuția)
Ajutor- intreprindere individuala sub_bass2002 sub_bass2002 Daca ma poate sa ajuta cineva, va rog cat mai repede. Am o intreprindere individuala, un cabinet veterinar. Am cumparat niste medicamente pe care am trecut la ... (vezi toată discuția)