avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Preluare concediu paternal 2016 de catre tata.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Preluare concediu paternal 2016 de catre tata.

Buna ziua,

Ma intereseaza sa stiu daca odata schimbata legea concediului paternal in 2016, eu, tatal copilului pot beneficia de acest concediu, dar atentie el fiind inceput de mamica pentru o perioada de un an?

Pe scurt situatia mea: Amandoi parintii (eu si sotia) suntem angajati pe perioada nedereterminata la societati comerciale diferite.
Anul trecut in octombrie, spre bucuria noastra,a sosit cel de-al patrulea membru al familiei, deci noi mai aveam un copilas.
La inceput sotia a optat pentru un an de zile de concediu paternal si se apropie perioada de a reveni la servici.
Ceea ce ma intereseaza este daca cu aceasta noua lege din 2016 (referitoare la prelungirea concediului pana la 2 ani) eu tatal copilului pot opta pentru preluarea concediului paternal inceput de mamica.
In concluzie: Mamica sa stea primul an acasa cu bebele urmand ca cel de-al doilea an sa fie preluat de catre tatic.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Catalin
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2016
ionutzcatalin28, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionutzcatalin28 , utilizator 07:52, 13 Iulie 2016
Avand in vedere dispozitile legale in materie, tatal copilului poate intra in CCC pentru o perioada de cel putin o luna de zile daca indeplineste conditiile legale pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC.

In speta, legea prevede o durata minima a CCC pentru celalalt parinte, situatie in care acesta poate decide intrarea in CCC si pentru o perioada mai mai mare.

Prin urmare, dvs. puteti intra in CCC in locul sotiei daca indepliniti conditiile legale pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Multumesc frumos pentru raspuns,
Asa si voi face: voi intra in CCC in locul sotiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternal girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Un tatic angajat cu jumatate de norma poate intra in concediu paternal? (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie si obligatia tatalui de a intra o luna in ccc. miara miara Buna ziua. Doresc sa stiu daca stimulentul de insertie pentru revenirea mai devreme din concediul de crestere a copilului se acorda si in cazul in care optez ... (vezi toată discuția)
Viitor tatic analici analici Buna ziua Sotia mea este insarcinata,dupa nastere ea doreste ca dupa trei luni sa revina la serviciu si sa preiau eu sarcina de a sta acasa cu copilul ... (vezi toată discuția)