Buna ziua,
In anul 2009, bunica mea a fost citata in calitate de martora intr-un proces si de atunci una din parti o hartuieste si ii face plangeri continuu. cerand-i daune morale, despagubiri cheltuieli de judecata. O vecina locuia in chirie intr-o casa nationalizata , impreuna cu fata ei. Cel de-al doilea copil, baiatul ( nu locuia la adresa respectiva) a ajutat-o si au cumparat casa, urmand ca dupa cativa ani, sa vanda imobilul unei familii. Dupa vanzare, fata doamnei avand domiciliul in imobilul respectiv, a sustinut ca a participat cu cheltuielile casei, renovari etc si prin urmare are si ea dreptul la proprietate. Problema este ca nu a cerut despagubiri mamei si fratelui care vandusera, ci noilor proprietari, intocmindu-le mai multe procese, cu diverse obiecte care dureaza mai mult de 10 ani. Au peste 50 dosare . In anul 2009, bunica mea a fost citata in calitate de martora, in favoarea noilor proprietari si i s-a cerut sa povesteasca ce stia ea in calitate de vecina, in ce conditii s-a cumparat casa. . Atat. Totul bine, pana cand in anul 2012, cand a avut loc o expertiza judiciara a imobilului , s-a produs un scandal intre noii proprietari si doamna respectiva, iar cea din urma a intocmit un alt dosar cerand despagubiri pentru daune morale. Ca sa-i faca un rau bunicii mele, deoarece a fost martor in 2009, a fost chemata si ea in judecata in calitate de parat. Reclamanta s-a prezentat cu un martor mincinos care a sustinut ca si bunica era la fata locului in ziua respectiva, impreuna cu ceilalti parati, adresandu-i injurii, prin urmare cerandu-i si ei despagubiri pentru daune morale. Pronuntarea s-a tot amanat pana anul trecut, bunica mea neavand posibilitati de aparare, nu a putut demonstra ca nu a fost prezenta si a fost obligata la plata sumei de 2400 lei . I s-a pus poprire pe pensie cate 400 lei, timp de 6 luni. De fiecare data cand aceasta doamna depune plangeri impotriva noilor proprietari si se ajunge la alte dosare penale (ca obiect pretentii), o cheama in judecata si pe bunica mea in calitate de parata, de data aceasta cerandu-i sa-i achite cheltuielile de judecata si deplasare la judecatorie, in valoare de 1624 lei. Din nou i s-a pus poprire pe pensie. Din cauza hartuirii si supararilor, bunica mea a suferit un atac cerebral cu hemipareza si a fost imbilizata la pat timp de 2 luni. Nu si-a permis tratament din cauza popririlor timp de un an de zile. Ieri a mai primit o citatie de la politie in calitate de faptuitor, reclamanta fiind aceeasi doamna , in conditiile in care ele nu s-au mai vazut din luna decembrie, de cand a fost instiintata ca trebuie sa achite reclamantei cheltuielile de judecata, ceea ce a si facut. De fiecare data cand aceasta doamna intocmeste dosare noilor proprietari, cu diverse obiecte, o include si pe bunica mea. Aceasta femeie are antecedente in astfel de situatii, are sute de dosare cu diverse persoane, ca obiect pretentii financiare. Intrebarea este : cum poate proceda sa nu mai fie implicata in aceste dosare, sa o lase in pace, sa nu o mai hartuiasca ?. Femeia are 70 ani, a suferit un atac cerebral din cauza acestor conditii, abia se poate deplasa si o tot implica doar pentru ca a fost martora acum 7 ani , intr-unul din dosare. Ba chiar, in ultimul dosar, toti cei 4 parati ( unul din ei fiind bunica mea) trebuiau sa achite impreuna cei 1624 lei, dar nu li s-a pus poprire fiecaruia ca si data trecuta, ci doar bunicii mele, toata suma. Astfel, bunicamea a ajuns sa plateasca cheltuielile de judecata ale altor persoane.
Cel mai recent răspuns:
DAN POPESCU , Avocat
18:02, 13 Iulie 2016